Рубрики: Цікаве

Як залишатись з Інтернетом навіть без світла: українці перевірили неочікуваний лайфках на випадок блекауту

Завдяки Інтернету ми можемо працювати, спілкуватись з рідними та просто розважати себе у важкі часи. Як залишити доступ до Мережі, коли довго немає електроенергії?

Під час постійного вимкнення електроенергії українці хочуть продовжувати користуватись хоча б доступним мінімумом так званих дарів цивілізації. Багато людей працюють в Інтернеті, а іншим хочеться продовжувати користуватись Мережею під час блекауту, аби просто не збожеволіти у темряві. Нещодавно експерти поділились лайфхаком, який допоможе користуватись Інтернетом навіть, коли в частині міста немає світла.

Як користуватись Інтернетом у блекаут?

Вдома у кожного є Wi-Fi роутер, завдяки якому в будинку й з’являється можливість користуватись Інтернетом. Аби під час відсутності електроенергії у вас все ще був доступ до Мережі, потрібно під’єднати роутер до так званого павербанка, але більш потужного. Як варіант – автомобільний акумулятор. Втім, може підійти спеціальний акумулятор, який видає потрібну для роботи роутера потужність.

До слова, перед тим, як випробувати даний лайфхак, потрібно перевірити, на яку напругу розраховано пристрій, який стоїть у вас вдома. Середньостатистичний роутер розрахований на 12 вольтів – саме таку напругу видає автомобільний акумулятор.

Перевірити необхідну напругу можна на зворотному боці роутера

Інтернет-провайдери підтвердили, що такий спосіб є дійсно дієвим, проте перед використанням наступних порад потрібно індивідуально проконсультуватись зі своїм Інтернет-провайдером. Також не забудьте перепитати в спеціалістів, чи ви користуєтесь оптоволоконним з’єднанням, адже в іншому разі лайфхак не стане у пригоді.

Важливо дотримуватись суворих інструкцій, а також мати наступні необхідні речі: акумулятор з автомобіля (підходить навіть старий), дроти, затискачі “крокодил”, а також штекери для самого Wi-Fi девайсу.

Інструкція

Для підключення варто знайти шнур для роз’єму самого роутера. Зазвичай це – DC провід. До цих проводів потрібно прикрутити затискачі типу “крокодил” та під’єднати їх до самого автомобільного акумулятора. Не забудьте перевірити полярність, адже у разі, якщо полюса сплутати, роутер просто згорить.

Так виглядає загальна конструкція

Якщо ви мешкаєте у приватному будинку, то до живлення потрібно під’єднати не лише роутер, а й оптичний перетворювач. Заздалегідь також перевірте його напругу (має бути не менше 12 вольтів).

Поділитися