Рубрики: Цікаве

Що робити, якщо не застиг холодець: лайфхак, який допоможе врятувати страву

Не переживайте, якщо холодець, поставлений на ніч у холодильник, не зміг схопитися та застигнути, адже є дієвий та простий лайфхак, що врятує вашу страву.

До приготування холодцю всі професійні господині підходять дуже відповідально, адже є шанс того, що ваша страва може просто не схопитися та не застигнути.

От, наприклад, ви витратили стільки часу, коли стояли біля плити та готували цю страву. Стільки зусиль вклали, а смачна страва не вдалася, і вже немає чим порадувати гостей, тому що в мисці вже не холодець, а щось схоже на рідкий та холодний суп.

Проте, якщо вам трохи не пощастило, а страва не вийшла такою, як слід, то не варто переживати. Так, часто врятувати страву важко, однак, є дієва порада, яку знають дуже мало господинь. Якщо діяти за цією інструкцією, то у вас є великі шанси врятувати холодець та подати цю просту, але смачну та вишукану страву на новорічний стіл, аби порадувати рідних та друзів.

Як врятувати холодець, що не застиг?

Як врятувати холодець, що не застиг?

Спершу перекип’ятіть холодець. Тоді страва точно не скисне та буде придатною для споживання.

Зазвичай не гусне той холодець, до якого не додають желатин. Однак, тут він вам точно знадобиться.

На 1 л теплої води використайте 25 гр цієї речовини та залиште для набухання. Для цього вам вистачить 20 хвилин.

Якщо у вас 2 л холодцю, то вам знадобиться 50 гр желатину та 200 гр теплої води.

Потім розчин желатину перелийте до каструлі, у якій варите холодець. Зверніть увагу, що перед цим страву треба охолодити після того, як ви її перекип’ятили, до 60 градусів.

Потім добре перемішайте суміш, аби не залишилось неприємного присмаку після застигання. Розлийте холодець наново в різні посудини та поставте в холодильник.

Це врятує ваш холодець, хоча смак може вийти трохи іншим від початкового.

Також професійні господині зазначають, що замість води для розбухання холодцю можна також використати бульйон з нього.

Поділитися