Рубрики: Цікаве

Як визначити свіжість курячих яєць: 5 простих і перевірених способів

Яйця у холодильнику можуть також зіпсуватися, головне знати, як правильно перевірити їх на свіжість. Пропонуємо ознайомитися з п'ятьма способами перевірки.

Українці зараз часто зустрічаються з відключенням світла, а продукти у холодильнику мають здатність псуватися. Одним із таких продуктів є курячі яйця, які зараз, до всього, коштують дуже багато. Втрачати такий продукт через відключення світла не хочеться, але вживати зіпсовані яйця – небезпечно для здоров’я.

Уважно перевіряйте свіжість яєць

Ознайомтесь з п’ятьма способами, як перевірити свіжість яєць.

  1. Найкращим рішенням буде опустити яйце у воду. Якщо при доторканні до дна воно займає вертикательне положення – яйця зіпсовані, якщо у горизонтальному – все добре. Якщо ж ваші яйця повспливали на поверхню – вам терміново потрібно поїхати за новими продуктами.
  2. Піднесіть яйця до потужного джерела світла. Якщо ви бачите всередині яйця якісь незрозумілі плями, то викидайте продукт негайно, інакше, можна отруїтися. Якщо плям ви не бачите – можна сміливо готувати якусь страву.
  3. Ви можете оцінити на вигляд шкарлупу яєць. У свіжого яйця шкарлупка буде матова та нерівна та дотик, шершава, у яйця, яке трішки довше полежало – гладенька поверхність. Яйце, що вже зіпсоване буде м’яким на дотик та все в плямах – це вірна ознака того, що продукт відправляється у смітник.
  4. Прикладіть яйце до вуха та потрусіть. У свіжого не буде ніякого звуку, а в протухлого – почуєте звук та легке похлюпування.
  5. Найпростіший спосіб і найбільш очевидним є запах. Якщо ви дістаєте продукт з холодильника і відчуваєте неприємний запах, хоча ви здійснили покупку нещодавно – яйце вже давно лежить на прилавку і вам потрібно йти в магазин, щоб їх повернути.
Поділитися