Що слід робити, аби млинці не рвалися та не прилипали до сковорідки? Додайте один секретний інгредієнт в тісто

Млинці — дуже смачна та водночас доволі вибаглива страва, яка любить порватися чи прилипнути до сковороди. І тоді не перший млинець нанівець, а значно більше. А як цьому зарадити?

Млинці — це чудова страва, яку можна з’їсти навіть без нічого. А коли ви дістане все різноманіття начинок до цих тонесеньких коржів тіста, то ваш стіл просто буде ломитися від різнобарв’я усього та бажання це швидше з’їсти.

Однак на заваді цьому може стояти довгий процес смажіння млинців. І як часто виходить, що готуєш довше, ніж їси. Це ж безсмертна класика.

Утім, тоді часто виникає питання про те, що слід зробити, аби млинці не рвалися та не липнули до сковорідки?

Як зберегти свої млинці цілими та неушкодженими?

Зазвичай тісто рветься тоді, коли ваше тісто трохи зарідке. Саме неправильна консистенція основи може впливати на стан уже готових млинців. Тоді, аби розв’язати цю проблему, вам слід додати декілька ложок борошна та знову гарно перемішати тісто.

Ваші млинці неодмінно вийдуть смачними та апетитними
Ваші млинці неодмінно вийдуть смачними та апетитними

Однак, якщо ваше тісто вже густе, як сметана, а проблема не зникла, то слід додати одне яйце. Воно має змінити ситуацію. Але не додавайте декілька відразу, адже це може лише погіршити стан справ.

Також проблема може полягати в тому, що ви не додали яєць. Тісто не зможе скріпитися як слід без цього клею, тому слід використати їх чи замінити на прості домашні суміші, які теж мають такі клейкі властивості (дивіться приклади у “Читайте також”).

Якщо ви готували тісто, трохи порушивши рецептуру, то вам необхідно тепер дійти млинцевого балансу, адже тоді страва не буде рватися під час перевертання. Для цього додавайте по черзі та в невеликій кількості необхідні інгредієнти, постійно перевіряючи млинці на сковороді.

Окрім цього, зверніть увагу на температуру молока. Воно може бути лише теплим, а холодний напій лише все зіпсує. Ідеальним варіантом є підігріти молоко на плиті та вже потім вводити решту інгредієнтів.

А секретним інгредієнтом, що врятує ваші млинці від того, аби вони не рвалися та не прилипали, стане звичайний крохмаль. Двох столових ложок вистачить, аби тісто було як слід, а смак зберігся незмінним.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини