Професійні кухарі розповіли, що робити з квашеною капустою, яка скисла, та що приготувати з такого продукту

Іноді дуже необхідно виправити смак певної страви, яка трохи зіпсувалася. Наприклад, квашеної капусти. Що слід робити, якщо квашена капуста прокисла, та як її можна потім використати?

Квашена капуста — цікава страва, яка легко зможе доповнити будь-який ваш прийом їжі. Однак, іноді улюблена закуска може трохи зіпсуватися. Викидувати її шкода, але що робити зі стравою, яка вже непридатна?

Виявляється, цей продукт можна не просто врятувати, а потім ще й використати для приготування інших страв. Цими лайфхаками поділилися професійні кухарі, які іноді згадують, що слід робити з таким цікавим продуктом.

Чому псується квашена капуста?

Домашній продукт може зберігатися від 4 до 6 місяців. А от квашена капуста, яку ви придбали, може трохи відрізнятися своїм терміном придатності.

Найважливішим чинником правильного зберігання квашеної капусти є холодна температура. Цей продукт не можна довго тримати на теплому повітрі, а зберігати його обов’язково необхідно в холодильнику, адже в капусті міститься безліч живих бактерій, які люблять прохолоду.

Якщо тримати квашену капусту на теплі, то вона може або висохнути, або скиснути.

Як правильно зберігати квашену капусту?
Як правильно зберігати квашену капусту?

Зрозуміти, що цей продукт зіпсувався, доволі легко, адже в неї виникає специфічний запах та зовсім інший смак.

Також зверніть увагу, що можна зіпсувати квашену капусту ще на початку, коли овоч підніметься вище сольового розчину.

Що робити, якщо квашена капуста скисла?

Якщо десь не догляділи, і ваша улюблена страва втратила свій приємний смак та запах, то не засмучуйтесь. Адже квашену капусту ще можна врятувати.

Вам необхідно просто її гарно промити. Після цього кислий смак стане менш виразним.

Професійні кухарі також радять промивати квашену капусту інтенсивніше, якщо вона набула дуже кислого смаку. Вам у цьому допоможе друшляк.

Ви також можете й надалі використовувати продукт для приготування усіх страв з квашеної капусти: від солянки до вареників. Просто відіжміть продукт від розсолу та помістіть в миску. У ній залийте продукт окропом.

Після цього врятовану квашену капусту можна додавати до свіжої то готувати з неї свої кулінарні шедеври.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини