Чи можна їсти яйця з червоними плямами на жовтку: що вони означають? Відповідь вас здивує

Курячі яйця – найпопулярніший інгредієнт, який використовується у багатьох стравах. Втім, чи можна вживати їх, якщо на жовтку ви знайшли дивну червону пляму? Науковці відповіли на питання

Б’ємось об заклад, що курячі яйця можна знайти буквально у кожному холодильнику, оскільки вони є основним інгредієнтом чи не кожної популярної страви. Хтось надає перевагу домашнім яйцям, а комусь більше подобаються придбані в крамниці. Хай там як, ситуація, коли в жовтку ви знаходите червоні цятки, може трапитись із кожним.

У цьому випадку, коли щось звичне йде не за планом, чимало людей можуть почати переживати – чи можна вживати такі яйця, чи не нашкодить організму їжа, приготована з використанням таких яєць. Загалом, питань може бути багато, проте відповідь на них завжди одна – вживання таких яєць, за даними науковців, не несе організму людину ніякої небезпеки.

Науковці відповіли на запитання, чи можна їсти яйця з червоними плямами крові
Науковці відповіли на запитання, чи можна їсти яйця з червоними плямами крові

Фахівці наголошують, що у випадку, якщо ви знайшли яйце з цятками, їх важливо добре приготувати. Втім, ця порада є загальною та застосовується до будь-яких яєць, оскільки недостатній час варіння або погане обсмажування курячих яєць може призвести до розвитку сальмонельозу.

Разом з тим, науковці закликають завжди звертати увагу на колір вмісту яйця. Якщо ви помітили, що жовток чи білок мають незвичний колір, наприклад, зелений, червоний або жовтуватий відтінок, потрібно одразу ж його виникнути. Зміна кольору яйця свідчить про розвиток у ньому небезпечних мікробів, які можуть призвести до важкого отруєння.

Чому в яйцях виникають червоні плями

Якщо ви побачили в розбитому яйці червоні цятки, це може свідчити про розрив судин курки в її яєчниках, які час від часу можуть лопатись під час яйцекладки. Зазвичай, наявність кров’яних вкраплень у жовтку чи білку яйця свідчить про кровотечу у птахів саме під час потрапляння яйцеклітини до яйцепроводу.

Чому в яйцях виникають червоні чи коричневі цятки
Чому в яйцях виникають червоні чи коричневі цятки

Крім того, в яйцях можуть утворюватись коричневі або білі плями. Такі вкраплення означають наявність в продукті часточок м’яса. У такому випадку фрагменти тканини потрапляють всередину білка під час проходження до яйцепроводу. Фахівці рекомендують просто видалити червоні, коричневі чи білі цятки й спокійно готувати яйця.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини