Що робити з освяченими яйцями, пасками та шкаралупою від яєць після Великодня: ТОП-5 порад

Що робити, якщо Великодні свята закінчились, але вдома залишилось чимало освячених продуктів, які не хочеться викидати у смітник? Дізнайтеся у матеріалі.

Після Великодніх свят в кожного з нас залишаються яйця, паски, а також відходи – шкаралупа від яєць. Мало хто знає, що можна з цим всім зробити, якщо їсти вже не хочеться, та і викидати освячену шкаралупу від яєць також не дуже хочеться. Редакція сайту Добрі новини допоможе вам розібратися з цим питанням.

Священники кажуть, що викидати в смітник освячені продукти суворо забронено і краще позбутися від них інших шляхом. Шкаралупу рекомендують спалити та закопати в місці, яке не буде осквернятися. Рекомендується обирати якесь плодовите дерево, щоб освячені залишки їжі віддали свої магічні сили і ваше дерево стало ще родючішим.

Що робити з відходами після Великодніх свят
Що робити з відходами після Великодніх свят

Крім цього, не варто використовувати наліпки для яєць з пасхальною символікою. Такі зображення не містять в собі нічого духовного, бо виготовляються великими тиражами, а в кінці все одно доведеться спалити або викинути ці наліпки до смітника, що теж є не дуже хорошою ознакою, бо на тих картинках зображені святі.

Яйця, які у вас залишились, можна використати для салатів, або інших страв. До прикладу, можете приготувати фаршировані яйця, використати продукт вранці для сендвіча. Крім цього, ідеальним варіантом буде приготування намазки на хліб з додаванням часнику, майонезу та плавленого сиру.

Що робити з освяченою шкаралупою від яєць
Що робити з освяченою шкаралупою від яєць

Що стосується пасок, які вже втратили свій смак, то майже біля кожної церкви повинне бути місце, куди можна принести свої відходи без викидання у смітник. Пізніше всі ці продукти відправляють на переробку.

Одним зі способів священники також рекомендують пустити зачерствілі пасочки по воді.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини