Помідори будуть рости, як скажені: городники поділились найкращим рецептом підгодівлі для щедрого врожаю

Для того, щоб збирати щедрий врожай томатів, недостатньо просто їх посадити. Розповідаємо, яку підкормку дати помідорам, аби ви втомились збирати плоди

Помідори без перебільшення можна вважати найпопулярнішою культурою в Україні. Вони ростуть чи не в кожному городі, а кожен господар чи господиня мають власні секрети та хитрощі вирощування культури. Так, першу підгодівлю розсаді томатів потрібно давати на стадії передпосівної обробки. Тоді насіння традиційно дезінфікують спеціальним розчином, а також на деякий час замочують у розчині, який вважається стимулятором росту.

Після цього помідори “харчуються” поживними речовинами через родючу ґрунтосуміш. Її готують спеціально для вирощування розсади помідорів. У процесі росту саджанців потрібно проводити найперше підживлення одразу після появи декількох справжніх листочків. Вдруге і втретє підживлювати помідори потрібно через кожні 10-12 днів, а ось четверту підгодівлю проводять безпосередньо за тиждень до того, як висаджувати розсаду у відкритий грунт. Зауважте, що про потребу вносити підгодівлю завжди скаже зовнішній вигляд розсади.

Експерти розповіли, як правильно підгодовувати помідори
Експерти розповіли, як правильно підгодовувати помідори

Допоможіть рослині, якщо помітили наступні порушення процесу росту:

  • Рослина несподівано почала жовтіти;
  • Стебла залишились тоненькими, у той час як паростки помітно витяглися вгору;
  • Сіянці перестали рости на етапі сім’ядольних листочків;
  • Листя стало фіолетовим;
  • Сіянці раптово почали в’янути та засихати.

Крім усього вищезазначеного, експерти також поділились дієвими рецептами підгодівлі для помідорів. Зауважте, що для підживлення коріння розсади експерти радять використовувати мінеральні речовини та живильні розчини.

Бувалі городники поділились дієвими рецептами підгодівлі для помідорів
Бувалі городники поділились дієвими рецептами підгодівлі для помідорів

Одну столову ложку деревної золи потрібно настоювати у двох літрах гарячої води протягом однієї доби. Потім слід злити витяжку з осаду та розвести у п’яти літрах води. Отриману суміш застосовуйте під час поливу коріння. Насипте у відро 2⁄3  шкірки банану, яку потрібно залити холодною водою. Цю суміш слід настоювати три доби, а потім – злити настій та розвести водою у співвідношенні 1:3. Цією сумішшю потрібно поливати рослину.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини