Рубрики: Цікаве

ТОП-5 найсолодших сортів помідорів, які ще встигнете посадити цього року: ще краще, ніж чері

Бажаєте мати у своєму салаті смачні та соковиті томати? Дізнайтеся, які сорти можна висадити замість чері на городі, як за ними доглядати та оберігати від шкідників.

Червоні, рожеві, жовті і чорні сорти томатів ростуть щороку на нашій родючій землі. Існує багато сортів, доступних в Україні, які легко замінять помідори чері та навіть перевершать їх за смаковими якостями і тривалістю зберігання.

ТОП-5 живучих сортів томатів, які можна висадити замість чері

Одним із найлегших у вирощуванні є гібрид під чудернацькою назвою “Монгольський карлик”. Пишні та невисокі кущі слід висаджувати на великій відстані та рясно поливати. Найголовніше те, що їх не треба підв’язувати, адже вони не втратять своєї форми навіть, коли дадуть рясний багатий врожай.

Ще один цікавий сорт — Чорний Китай. Назва говорить сама за себе! Ці томати увібрали у себе кисло-солодкий присмак східної кухні та віддають фруктовими нотками. У помідорів цього виду дуже гарна стійкість до зміни погоди, температури та вони зовсім не бояться шкідників. Єдине, у чому потрібно буде заморочитися, це те, як підв’язати рослину. Підживлювати найкраще органічними добривами. Спорідненими йому сортами з темною пігментацією є: Чорний Принц та Чорне Чері.

ТОП-5 живучих сортів томатів, які можна висадити замість чері

Ну, не варто забувати і про всім відому Сливку. Рожеві, жовті, червоні — різновидів просто маса. Проростають вони швидко і на будь-якій землі: головне дати добрий полив та не садити цю городину на вологій темній стороні. Кущі дуже швидко пориваються рясно плодами та швидко стигнуть. Краще підв’язувати городину, аби під своєю вагою вона не зламала свої гілочки. У найспекотніші дні краще за все спершу трохи прибрати землі біля коріння та влити щедро туди води, а потім прикопати.

Спробуйте і ви посадити ці сорти у себе на ділянці, адже з їхнім вирощуванням впорається навіть новачок!

Поділитися