Рубрики: Цікаве

Полийте цим кабачки і виростуть розміром з диню: щедрий врожай будете збирати до самої осені

Кабачки вже давно увійшли у раціон українців та стали однією з улюблених городин. Як підживити ці овочі в липні, аби вони продовжували радувати врожаєм?

Смачна та універсальна городина, кабачок, здавна увійшла в раціон українців, подарувавши різноманіття страв. Все завдяки універсальності смаку: ці овочі у натуральному вигляді майже не гіркі та не солодкі. Одна лише приправа може змінити якості плоду. Він легко вбирає сіль, а готується за лічені хвилини, приносячи споживачу максимум мікроелементів та корисних компонентів.

Яке добриво обрати для кабачків?

Вирощується кабачок достатньо просто. Його можна садити прямо у компост. Це для нього оаза, де він пустить потужне коріння. Проте, добре буде посіяти і просто у ґрунті. Головне не забувати своєчасно давати підживу протягом сезону.

Найулюбленішим для цих овочів є розчин золи, адже він має всі необхідні мінерали та компоненти. Також попелом можна посипати листя і стебла, аби убезпечити від шкідників, грибкових захворювань.

Поради для любителів кабачків

Є ще один цікавий метод створення домашнього добрива. Для цього потрібно 100 грамів хлібопекарських дріжджів розвести в 1 літрі теплої води, додати 1 столову ложку цукру. Далі цей розчин залишають на 3-4 години в теплому місці. Один стакан отриманого розчину використовують на 10 літрів води та поливають городину у нежарку пору доби. Головне не тримати приготовану суміш на спеці, щоб не спалити мікроскопічні гриби. Саме вони, потрапивши у землю, мають пришвидшити процеси біорозскладання, вивільнівши азот, фосфор і калій, які так необхідні для городини.

Нагадаємо, що також слід вчасно видаляти листя з кабачків, аби воно не забирало сили з кущів та всю вологу. Якщо все робити регулярно, кущі будуть віддавати максимум енергії своїм плодам.

Поділитися