Рубрики: Цікаве

Чому на кабачках біліє листя: названо основні причини, чому з’являється наліт і розповіли, як із ним боротись

Така популярна культура, як кабачки, потребує особливого догляду та уваги – тоді рослина дасть смачні та здорові плоди. Розповідаємо, як вирішити проблему білих плям на листі

Власна ділянка є мрією багатьох людей, втім доглядати за своїм городом – справа нелегка. Для того, аби виростити смачний та якісний урожай, потрібно знати багато секретів і хитрощів. Так, багато садівників вирощують у себе кабачки. Загалом, експерти зазначають, що ця культура не є особливо важкою у догляді, втім іноді городників можуть спіткати проблеми.

Популярну рослину можуть вражати багато хвороб, серед яких і борошниста роса – явище, коли на листках з’являються білі плями. Таке захворювання належить до грибкового типу, а ставитись до цього потрібно серйозно, адже воно може призвести до поганого врожаю та навіть загибелі рослини. Коли на листках кабачків з’являються такі плями, з часом воно починає скручуватись та опадати.

З’являється така хвороба, якщо рослина росте в умовах надмірно високої вологості. Така хвороба вражає культуру та негативно впливає на якість врожаю – кабачки стають гіркими та навіть кислими. Експерти зазначають, що проводити профілактику – набагато простіше, ніж потім боротись із захворюванням. Для того, щоб запобігати хворобі, потрібно знати деякі секрети.

Експерти розповіли, як боротись із білими плямами на листках кабачків

Аби не дозволити хворобі вразити кабачки, поливати рослини потрібно виключно після того, як верхній шар землі висихає. Крім того, важливо не переборщити з азотними добривами, особливо у період бутонізації. Навесні потрібно обов’язково проводити санітарне обрізування. Не забувайте також дотримуватись особливої сівозміни.

Якщо хвороба вже вразила кабачки, існують способи допомогти культурі “одужати”. Для знищення грибкової інфекції застосовують розчин кальцинованої соди або, наприклад, розчин марганцівки. Крім того, допомагають боротись із борошнистою росою настій часнику. Якщо хвороба сильно вразила рослину, то слід обробити рослини фунгіцидами.

Поділитися