Готую до глибокої осені. З такими кабачками і м’яса не треба: швидкий, простий та недорогий рецепт закуски

Кабачки є одним із найпопулярніших овочів, а страв з використанням цієї культури існує дуже багато. Пропонуємо приготувати цю просту, але дуже смачну закуску

У сезон кабачків цю страву можна готувати практично щодня, адже така закуска взагалі не набридає. Страва готується дуже просто, тому з нею впораються всі. Ще однією особливістю та перевагою цієї страви є її бюджетність. Приготувавши його, можна здивувати навіть гостей, подавши до столу оригінальну закуску. Кабачок бажано брати молодий, щоб у ньому ще не було твердого насіння, та й шкірка залишалася м’якою.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 штуки;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Дрібка солі;
  • Крохмаль або борошно – 50 грамів;
  • Сир твердий – 150 грамів.

Спосіб приготування:

Кабачок обмийте під водою і відріжте “хвостики”. Наріжте на круглі частини завтовшки приблизно 2 сантиметри. Але кожну з них потрібно розрізати ще раз навпіл, тільки не до кінця. Щоби вийшло саме так, як на фотографії.

Поріжте кабачки правильним способом
Поріжте кабачки правильним способом

Змішайте окремо кілька курячих яєць із сіллю для панірування. Збивайте до однорідності. Також на окрему тарілку висипте крохмаль. Натріть твердий сир на тертці. Кожен кабачок потрібно начинити сиром в “конвертик”, що вийшов, і трохи притиснути обидві сторони овочу руками.

Додайте до кабачків твердий сир
Додайте до кабачків твердий сир

Розігрівайте сковороду з олією і беріться до обсмажування кабачків. Обваляйте спочатку їх у муці, а потім у яйці. На гарячу сковороду викладіть кабачки в паніровці та обсмажуйте їх на невеликому вогні до золотистого кольору з двох сторін. За рахунок додавання до кабачків сирного прошарку, овочі не здаватимуться прісними. За необхідності можна доливати олію на сковороду під час приготування кабачків із сиром.

Посмажте кабачки
Посмажте кабачки

Викладайте закуску на тарілку та подавайте до столу. За бажання можна доповнити страву сметаною, майонезом, часником. Чудово смакує з цією стравою часниковий соус на основі майонезу або, наприклад, звичайної домашньої сметани.

Популярне

Подібні новини