Рубрики: Цікаве

Остання підкормка для моркви в липні та серпні: врожай буде солодким, великим і без тріщин

Солодка морква — улюблена гостя будь-якого столу українців. Дізнайтеся, що потрібно зробити вже зараз на городі, аби восени у вас був гарний врожай.

Морква давно прижилася на наших теренах, а українці досягли чималих успіхів у її вирощуванні. Так солодкий коренеплід проростає у всіх регіонах та міцно увійшов у кулінарію: додають його і в гостре, і в печене, і в солодке.

Здається, зараз, на межі липня та серпня, вже нічого з морквою робити і не потрібно. Вона вже виросла, залишається чекати, коли настане час викопування. А ось і ні. Настає зараз дуже важливий час, який не можна втрачати, аби не зіпсувався врожай. Саме зараз плоди активно ідуть у ріст та наповнюються поживними речовинами. Тому без добрива у цей сезон ну ні як не обійтися.

Експерти сказали, яке саморобне добриво дасть великий врожай моркві

 

У період дозрівання цій городині потрібен дуже сильно фосфор і калій. Азот також не завадить, але його дуже обережно влітку треба вносити, адже він відповідає за солодкий присмак. Якщо ви плануєте робити соління з коренеплодів, то загалом можна обійтися і без нього.

Найкращим і найдешевшим варіантом підживлення моркви буде розчин деревної золи з водою. Готується така піджива просто елементарно. На відро води слід додали 1-но літрову банку добре згорілого дерева. Також необхідно додати літр столового оцту. Вливати добриво слід прямо під корінь, але, якщо воно потрапить на листя — нічого страшного, головне такий полив робити у неспекотний день, рано вранці чи ввечері.

Експерти сказали, яке саморобне добриво дасть великий врожай моркві

Нагадаємо, що підживу з золою не потрібно додавати у сухий ґрунт. Її потрібно вносити у злегка зволожену землю. Також слід дотримувати інтервалу та не переборщити з добривом, додаючи його на город 2 рази з інтервалом 2 тижні.

Поділитися