Рубрики: Цікаве

Навіть зів’ялі огірки та помідори підуть в зріст: записуйте рецепт підкормки, яка реанімує ваш врожай

Чому тема реанімування овочів на городі так гостро постала саме зараз та чи можна щось вдіяти, щоб запобігти зів'ялості томатів та огірків? Спробуємо розібратися тут і зараз.

В Україні сезон городу на піку і проходить він не без складнощів. Аномальна спека, грози з градом — все це спричиняє чимало проблем для всіх, хто займається вирощуванням.

Огірки

Чому огірки жовтіють?

У чому ж причина того, що огірки жовтіють та перестають розвиватися?
Справа в тому, що ця тропічна рослина не любить як холодних ночей, так і спекотних посушливих днів. Тому слідкуйте за температурою та поливом : воду для поливу використовуйте нагріту на сонці, а поливати огірки бажано у першій половині дня. Це перша причина.

Наступним фактором успішного вирощування є профілактичні заходи для того, щоб зберегти огірки від листової плямистості та кореневої гнилі, яку викликають різні патогени. Тут на допомогу прийдуть наступні способи.

Найбільш ефективними у період активного плодоношення є Триходерма та Фітоспорин. Розводимо препарати згідно з інструкцією і першою проливаємо ґрунт, а другою рясно обприскуємо листя.

Як реанімувати огірки?

У боротьбі з жовтизною в пригоді стануть розчини господарського мила 100 г у 10 л теплої води. Обробіть ним листя, а якщо земля кисла, то можна пролити й під коріння. Такий розчин успішно справиться з патогенною мікрофлорою і ваші огірки одужають на очах.

Також у пригоді стануть кислі розчини. Візьміть 2 л молока, або кефіру чи сироватки та з’єднайте з 8 л води й додайте 10-15 крапель йоду. Але тут варто попередити, що перевищувати концентрацію сироватки не варто, бо листя можуть отримати опіки.

Томати

Як удобряти помідори для щедрого врожаю

Аномальна спека не сприяє й розвитку та якості томатів. Городники знають, що іноді томати можуть зав’яти за одну ніч. Окрім того, що томати ви можете обробляти по аналогії з огірками, однією з причин їхнього в’янення може бути банальна причина — недостатність поливу. Іноді досить залити томатний кущ великою кількістю води, щоб рослина ожила. Якщо ж справа не в поливі, то слід розібратися, яких мікроелементів не вистачає томатам. Тому ніколи не забувайте про добрива.

Поділитися