Рубрики: Цікаве

Розвела літр молока в 5 літрах води: огірки вимахали за тиждень, тепер консервую по 20 банок в день

Ви не повірите, але огірки, які ви вирощуєте на городі дуже люблять кисле молоко! Як з кисляку зробити гарне добриво та виростити чималий врожай — дізнайтеся у матеріалі.

Огірки прийшли на українські землі у давні часи. Наші пращури вміло приручили ці екзотичні плоди, навчившись вирощувати справжніх велетнів. Багато років тому наші люди дослідили, що ця городина дуже полюбляє кисляк або молочну сироватку.

Чому саме цей компонент виявився корисним? Ну по-перше, лактоза дає захист від комах, адже цей мікроелемент вони ненавидять. До речі, молоко ще й створює бар’єр для хвороб та зміцнює рослини. По-друге, поживна рідина служить провідником для будь-якого добрива, допомагаючи краще овочам засвоювати корисні мінерали.

Чим удобрити огірки для гарного врожаю

Приготувати добриво з кисляку дуже просто. Для цього потрібно взяти сироватку або пропавше молоко та розвести його водою. Найбільш оптимальною пропорцією буде 1:5. Зверніть увагу, що таку підкормку не варто лити прямо під стебло. Там занадто висока концентрація, яка скоріше може нашкодити, аніж допомогти. Заздалегідь підготуйте канавки і внесіть розчин прямо туди.

Якщо ваші кущі огірків схильні до хвороб, не буде зайвим додати 10 крапель йоду до розведеного молока. Це допоможе продезінфікувати грунт і коріння від інфекцій.

Що робити для хорошого врожаю огірків

Коли городину уразив фітофтороз, слід обприскати листя розчином кисляку. Беремо на 10 літрів води 1 літр молока, додаємо 30 крапель йоду та 20 грамів господарського мила. Добре перемішуємо та даємо настоятися, аби всі компоненти органічно розчинилися. Далі обприскуємо рослини 1 раз на тиждень у прохолодну пору дня.

Цей самий розчин можна також використовувати при боротьбі з борошнистою росою чи попелицею, листовійкою.

Поділитися