Рубрики: Цікаве

Ось що потрібно зробити за місяць до збирання перцю: в серпні відрами будете збирати солодкий врожай

Під час вирощування овочевих культур слід дотримуватися всіх рекомендацій за доглядом. Перед збирання врожаю перців за місяць потрібно зробити одну процедуру.

Болгарський перець – це відмінна овочева культура, яка є багаторічним чагарником. Є безліч різних сортів, які дають по-справжньому багатий та якісний врожай, тому немає проблем з вибором справді хорошого насіння для посіву овочевої культури. Перець може бути різним за формою та кольором: червоний, жовтий, зелений, оранжевий та навіть коричневий колір – все це нормальний та здоровий вигляд болгарського перцю.

Найчастіше перець вирощують саме через розсаду. Дуже важливо підібрати правильний для цього час, щоб не пропустити ідеальної можливості, аби в майбутньому отримати багатий врожай. Зазвичай це роблять на початку березня. Насіння потрібно дуже добре підготувати. Спочатку воно повинне полежати у гарячій воді 5-6 годин, потім досвідчені дачники перекладають насіння у цупку тканину і поміщають у тепле місце на дві доби.

Що потрібно робити за місяць до збору перців

Дуже важливим є догляд за рослиною, як і в будь-якої іншої овочевої культури. Після перших сходів потрібно тримати сталий температурний режим і не пропускати полив. Крім цього, слідкуйте за рівнем води у ґрунті – він не повинен бути надмірно зволоженим, інакше це спровокує утворення грибкових інфекцій та інших небажаних захворювань.

Для поливу краще використовувати воду кімнатної температури, вона є найкращою для болгарського перцю. Під час формування плодів полив потрібно проводити 2 рази на тиждень за допомоги спеціальної лійки.

За місяць до збору врожаю варто зробити якісну підкормку з натуральних або мінеральних добрив. Це покращить ваш врожай у декілька разів і ви будете приємно здивовані результатом. Коли настане час збору врожаю – ви зрозумієте дуже легко і без проблем, варто трішки стиснути плід у руці і якщо він починає створювати тріск – можна збирати готовий врожай.

Поділитися