Рубрики: Цікаве

Догляд за виноградом в серпні: зробіть це і грона будуть щедрі на врожай з великою та соковитою ягодою

Як виростити ніжні і солодкі помідори, та ще й так, щоб кущі тішили врожаєм? Розповідаємо про унікальну підкормку, яку можна зробити власноруч на городі.

Виростити пишний виноград на городі — не проблема, якщо правильно за ним доглядати. Ця садовина вважається простою у вирощуванні, але потребує ретельної турботи.

Три правила вирощування винограду на ділянці

Як виростити багатий врожай винограду

На відміну від іншої садовини, виноград не любить заливання водою. Не дарма ж ця рослина добре росте у південних регіонах. Рясно поливати лозу потрібно всього тричі: перший раз під час того, як формуються бруньки, другий — перед, а третій — після цвітіння.

Крім цього, у воду слід додавати попіл із розрахунку 1 склянка на 1 відро води.

Другий і дуже важливий принцип вирощування грон — це підживлення. Так, як виноград багато сил віддає плодам, під час дозрівання слід внести калійні та фосфатні добрива у ґрунт. Також підкормити садовину необхідно і перед зимою. Підійде також розчин золи для цього. Для досягнення найкращого результату, рекомендуємо раз на 2–3 роки восени перекопувати землю разом із перегноєм, додаючи суперфосфат і сірчанокислий амоній.

ТОП-3 поради від досвідченого садівника для щедрого врожаю винограда

Найголовніше правило вирощування лози — це її прищеплювання. Якщо ви хочете збирати врожаю протягом багатьох років, необхідно вчасно обрізати виноград. За літо він випускає багато пагонів, які витягують сили садовини. Плоди модифікуються і стають дрібнішими, кислішими, одним словом перетворюються на “дичку”. Підтримуйте розміри лози у межах 170-180 сантиметрів та обов’язково підв’язуйте і направляйте рослину догори.

Нагадаємо, що виноград дуже потребує обробки від шкідників та паразитів, а ще профілактичного обприскування від рослинних хвороб.

Поділитися