Рубрики: Цікаве

2 кілограма такої підкормки під корінці: томати засиплють врожаєм при будь-яких погодних умовах

Липень — сезон активного росту плодів помідорів. Чим підживити кущі, аби отримати максимальний врожай та не витратити на це купу грошей? Розповідаємо про все у матеріалі.

Помідор — смачна літня городина і король всіх салатів та закусок. Вирощувати томати досить просто на городі, якщо знати добре процеси і не гребувати підкормкою. Її слід вносити під корінь рослин і застосовувати потрібно у двох видах.

Перший різновид добрива — профілактичний від шкідників та хвороб. Для того, щоб у рослин не було болячок та різні жучки-черв’ячки не їли врожай, слід поливати ґрунт розчином молочної сироватки чи кисляку. Беремо пропорцію 1:3 та вносимо під стебла 2 літри. Потрібно це робити не частіше одного разу на два тижні, якщо ви хочете попередити інфекції і один раз на 5 днів, якщо потрібно вилікувати кущ.

Агроном назвав рецепт працюючої підкормки для томатів

Зверніть увагу, що пошкоджені фітофторою листя необхідно обірвати і спалити.

Другий різновид добрива — поживний. Тут також у пригоді стане молочна сироватка та звичайний аптечний йод. Не завадить додати і золу у майбутній розчин.

Для того, щоб приготувати підкормку, слід взяти 2 літри сироватки або кисляку, додати її у 10 літрів води (або 1 відро води). До всього цього додаємо 2 столові ложки попелу, 10 крапель йоду. Більше не треба, адже є вірогідність завдати ним шкоди томатам. Все ретельно перемішуємо та даємо настоятися плюс-мінус пів години, аби всі компоненти гарно розчинилися.

Агроном назвав рецепт працюючої підкормки для томатів

Після того, як ваше добриво буде готовим, банкою, літражем 0,5 вносимо його прямо у ґрунт, не зачіпаючи стовбур та листя. Аби помідори краще увібрали у себе поживну речовину, можна сапкою згори трошки розкопати землю у кущів. Далі, після поливу, потрібно все засипати назад з маленькою гіркою, аби вона підтримувала стебло.

Поділитися