Рубрики: Цікаве

Тепер завжди обриваю таке листя буряка під час росту і отримую врожай один до одного: дідусь підказав

Навіщо обривати листя буряка і яка з цього користь? Дізнайтеся у матеріалі, як отримати максимальний врожай без зайвих турбот і клопотів, навіть якщо ви вперше займаєтеся городом.

Навіщо проріджувати буряк? Здавалося, цей коренеплід є одним з найпростіших до вирощування. Проте, щоб отримати гарний врожай слід гарно доглядати і за ним.

Верхня частина городини називається бадиллям, і це не просто так. Листя майже не несе ніякої харчової користі людині та часто спричиняє чимало проблем городникам, і навіть може занапастити врожай. На наземній частині цих овочів часто оселяються шкідники, плодяться хвороби.

Городник розповів, для чого влітку обривати листя буряка

Якщо ваш буряк росте щільно, земля навколо кущів отримує мало сонячних променів, то є велика ймовірність появи грибкових інфекцій, фітофтори. Це несе небезпеку не лише самим плодам, а й землі, яка заражається навколо. Крім цього, зараза може перекинутися на сусідні культури. Буряк схильний до вірусних інфекцій, наприклад, мозаїки листя. За появи перших ознак хвороби уражені частини, а іноді й рослини цілком, необхідно видалити з грядки.

Для того, щоб не дати шансу болячкам, уражене листя необхідно прорідити, а верхній шар земля зняти і викинути подалі від городу. Також слід провести профілактику, яка допоможе позбутися біди. Для цього робимо такий розчин: на 5 літрів нехолодної води додаємо пів літри сироватки або кисляку. Добре все перемішуємо, обприскуємо листя та вливаємо у землю.

Городник розповів, для чого влітку обривати листя буряка

Ця підкормка працює також і проти шкідників. Справа в тому, що комахи ненавидять лактозу і для них вона служить бар’єром до інвазії. Прорідження і такий полив допоможуть також рослині віддати всі сили саме коренеплодам, а не неїстівному бадиллю. Пробуйте, експериментуйте, і нехай город балує вас гарним врожаєм.

Поділитися