Рубрики: Цікаве

Що потрібно робити на городі в серпні: головні правила від досвідчених дачників та садівників

В серпні на городі можна виконувати різноманітні роботи, щоб підготувати грядки до наступного сезону та починати збирати плоди своєї праці.

Велика частина дачників переконані, що в серпні немає роботи на городі, але це далеко не так. Крім очікування на свій врожай та відпочинку є дуже багато різних справ, які не зроблять себе самі. Редакція сайту Добрі новини зʼясувала, чим можна себе зайняти на городі в серпні.

З приходом серпня починає падати температура повітря і після обіду вже стає прохолодно. Саме тому варто подбати про врожай та грядки, а також не забувати про якісне підживлення різних овочевих культур, якщо вони не є стійкими до перепаду температур. Слід не забувати про те, що рослинам потрібен якісний догляд: регулярний полив, видалення бурʼянів, обрізка зелених рослин та профілактика шкідників, а також гребінка та мульчування.

Хорошим варіантом праці на городі буде підготовка ґрунту та насіння до наступного року. Збирайте та зберігайте насіння від улюблених рослин, а також можна посадити деякі культури заздалегідь: шпинат, рукола, редиска, морква та інші.

Якщо крім овочів та ягід у вас ростуть квіти та дерева, тоді не забувайте про підгодівлю. Серпень – саме час для внесення додаткової кількості фосфору та калію та зробити підведення гілок, які почали хилитися від плодів. Це зможе врятувати ваші дерева від втрати врожаю, а також забезпечити вас плодами на наступний рік.

Що потрібно обовʼязково зробити в серпні на городі

Стосовно квітів – все дуже просто. Потрібно прибирати сухі гілочки та квітки, забезпечити перебування в тіні, а також не забувати про підгодівлю та профілактику від шкідників, як з будь-якими іншими культурами, які ростуть на вашій території.

Поділитися