Рубрики: Цікаве

Навіщо наші мами і бабусі клали цибулю в колготки: дивний, але дієвий лайфхак для збереження врожаю

В еру технологій ми навіть не замислюємося, де зберігати овочі, куди піти за продуктами, але у нинішніх умовах не зайве подумати про альтернативу. Розповідаємо, де і як краще зберігати цибулю.

Цибуля — універсальна городина, яка будь-яку страву зробить ситнішою, насиченішою. Вона — не замінний інгредієнт багатьох страв української кухні та може виступати, як самостійний компонент для поживної їжі. Наприклад, у французькому цибулевому супі або у цибулевому пирозі.

Зберігати цей овоч взагалі не складно, якщо під рукою є холодильник або льох. Втім, що робити, коли відключать світло на 4 або 6 годин? Часто техніка не тримає стільки часу холод і зайва волога ну ніяк не іде на користь продуктам, які швидше псуються та покриваються пліснявою, а цього року експерти попереджають, що на жаль, блекаутів буде куди більше.

Господарський лайфхак для зберігання цибулі під час блекаутів: потрібна лише панчоха

Для того, щоб цибуля провела у вас всю зиму та не зіпсувалася, її за тиждень до збору слід перестати поливати. Справа в тому, що вона може активно набиратися вологи з повітря та від цього псуватися, а такий прийом допоможе їй зберігатися довше.

Далі складати її потрібно у панчоху. Пам’ятаєте, як у нашому дитинстві бабусі підвішували неподалік від пічки зібрану у них цибулю? І це було не дарма, адже вироби відрізняються пористою структурою, яка являє собою сіточку, через них добре проходить повітря, виходить зайва волога.

Господарський лайфхак для зберігання цибулі під час блекаутів: потрібна лише панчоха

Можна брати відрізаний шматок колгот, головне, щоб був цілим “слід” у неї. Складати потрібно не більш, як 2-3 кілограми городини. Якщо покласти більше, є вірогідність того, що скоріше за все ваше сховище порветься. Підвішувати панчоху слід у тепле місце на відстані 50 сантиметрів від стін. Не забувайте регулярно переглядати овочі, аби не було пророслого коріння та гнилі.

Поділитися