Рубрики: Цікаве

Посадила ці рослини біля будинку і миші тепер обходять мій город десятою дорогою: захист від гризунів

З настанням осені в оселі бігом від холоду біжать миші. Чим захиститися від гризунів та ще й так, щоб не розкидати отруту по хаті? Розповідаємо чудовий рецепт.

Миші — типова проблема для кожного господаря, який має садибну ділянку та город. Чого тільки людство не вигадало для того, щоб відлякати сірих хвостатих гризунів, які можуть влаштувати у домі справжню чорну годину. До речі, саме для того, щоб захистити своє зерно ще за часів неоліту люди приручили котів. Та згодом людство стало винахідливішим, вигадавши отруту та мишоловки.

Експерти порадили рослини для відлякування гризунів на городі та в оселі

Втім, є екологічний та етичний засіб позбавити себе від сірих непроханих гостей. І це рослина — чорнокорінь. Її просто ненавидять миші, адже їх дратує запах. До речі, для людей він зовсім не токсичний, як і для гризунів, просто він їм не подобається. На вигляд така неприємна квітка для хвостатих не така й вже страшна. Вона прикрашена маленькими дзвіночками, цупкими на дотик та темними на колір. Ось, як виглядає.

Експерти порадили рослини для відлякування гризунів на городі та в оселі

Для того, щоб це зілля подіяло, слід посадити її спершу на городі. Восени, коли завершиться період цвітіння, викопайте корінь та помістять його у місцях, де помітили нори миш. Побіжать маленькі назад у поля дуже швидко.

Також відлякувати буде бузина. До речі, наші пращури садили її здавна біля господарських будівель, парканів та льохів, аби запах відлякував гризунів. Рослина вважається помірно отруйною, але не лякайтеся, приспаних мишенят, які її об’їлися, ви не побачите, адже вони навіть на метр не підійдуть до кущів.

Не так сильно, але теж діє полин. Її можна також розсипати біля нір або класти прямо перед порогом. Проте, її не вистачить надовго, адже як і будь-яке зілля вона дуже швидко в’яне та втрачає свої якості.

Поділитися