Рубрики: Цікаве

Розвела всього 4 краплі йоду на 10 літрів води і помідорчики почервоніли на очах: плодоносять щедро

Як на городі може допомогти звичайний аптечний йод? Розповідаємо, як кілька крапель цього препарату можуть створити дива з вашими помідорами.

Ви не повірите, але простий аптечний йод може творити справжні дива на городі. Його давно використовують у якості добрива, і все завдяки його виключним якостям. Справа в тому, що цей хімічний елемент посилює процеси азотного обміну у кореневій системі, що стимулює ріст рослин. Крім цього він слугує засобом для дезинфекції ґрунту при навалі шкідників та інфекцій.

Чому саме йод використовують для помідорів, які не можуть достигнути?

Агроном розповів, що слід зробити з кущами помідорів, аби плоди почали червоніти

Томати не набирають колір та сік через ряд причин. Одна з них може заключатися у шкідниках або у неправильному поливі. Якщо жучків на вашій городині немає, а воду ви вносите регулярно, то скоріше за все кущі помідорів просто були посаджені на землі, яка вже була трохи виснаженою.

Томати — рослина хоч і ніжна, але потребує дуже багато поживних макро і мікро елементів. К кінцю сезона вони часто висмоктують всі корисні речовини з верхніх шарів ґрунту, які дають кущам добре родити. От і виходить: плід надувся, почав червоніти, але перестав розвиватися. Якщо ви помітили таке явище, слід негайно внести підкормку.

Рецепт домашнього добрива з йоду

Що робити, якщо помідори не починають вчасно червоніти

Для того, щоб підготувати підкормку, беремо такі інгредієнти:

  • 20 крапель йоду;
  • 1 літр обов’язково кислого молока або сироватки;
  • 10 літрів води.

Все разом перемішуємо та даємо настоятися близько доби. Головне не ставити у спекотне місце, аби піджива не забродила.

Вносимо все пів літровою баночкою, а попередньо потрібно розкопати коло кущів землю, аби все добре пішло у корінь. Вливати добриво слід не менше одного разу на тиждень.

Поділитися