Рубрики: Цікаве

Підживлюю цим моркву та збираю потім подвійний врожай: вся крупненька і не тріскається. Суперпідкормка

Чому тріскається морква і чим її потрібно підживити у серпні? Розповідаємо головний секрет підкормки цього овочу, аби він вас максимально порадував врожаєм.

Чудова солоденька морква — справжня годівниця з городу. З нею можна створити цілий ряд солоних та солодких страв, вона ідеально пасуватиме до кожного салату, і її можна використовувати навіть у лікувальних цілях.

Цікаво, але наші далекі пращури не знали, що слід викопувати коренеплід і їли тільки верхнє листя. Щоправда, і городина раніше виглядала інакше. Вона була дрібною, з фіолетовими корінчиками та була менш апетитною на вигляд, ніж зараз. Проте, наука та численні експерименти повністю змінили овоч. Також було виявлено, чому тріскається морква під час зросту.

Досвідчений городник розповів, чим підживити моркву перед сезоном врожаю

Городина полюбляє чимало води і саме після рясного поливу вона іде у ріст. Проте, якщо ви порушуєте режим внесення рідини, то скоріше за все отримаєте потрісканий покручений врожай.

Перше правило, аби запобігти цьому — взяти за правило регулярно поливати грядки. Так, як морква дуже багато витягує з землі поживних речовин, її потрібно постійно підживлювати.

Універсальним добривом є підкормка із золи. Саме вона є джерелом фосфорно-калійних елементів та активізує азотні процеси у коренях, даючи можливість взяти максимум від ґрунту. Робиться розчин наступним чином: на 10 літрів води додаємо 2 склянки добре перегорілої деревини. У згарищі не має бути недогорілих патичків чи трави. Остання взагалі дає процеси бродіння, а нам це зовсім не потрібно.

Ідеальна та бюджетна підкормка для моркви

Золу слід дуже добре перемішати та лишити розчин на пару діб у теплому місці. Це допоможе компонентам краще провзаємодіяти із водою. Далі поливаємо грядки із розрахунку 10 літрів на 1 квадратний метр. Робимо це у прохолодну частину доби.

Поділитися