Рубрики: Цікаве

Одна проста дія зробить пишний врожай: зробіть це з капустою в серпні і качани вимахають по 10 кілограмів

Серпень — капустяний місяць, адже прямо зараз на наших грядках під щедрим сонцем стигне капуста. Як же ж правильно доглядати за нею у передосінній період?

Ще трохи і ми будемо збирати розкішні качани капусти, без якої важко уявити українську кухню, адже це — найголовніший інгредієнт нашої національної страви, борщу. Вирощувати городину, на перший погляд, не важко, але слід пам’ятати, що саме у серпні, коли іде активний процес її дозрівання.

Фермер розкрив головний секрет добрива-бустера для капусти

Наприкінці літа закінчують формуватися листові розетки і починають розвиватися плоди. Рослина тягне багато сил із землі, а тому й потребує активного внесення добрива. Якщо нею не займатися, то скоріше за все ви отримаєте погано розвинені ледь живі качани, які ще й до всього можуть підхопити якусь інфекцію. Аби цього не сталося, потрібно у ґрунті активізувати компоненти фосфору, калію, магнію, кальцію.

Пишний врожай вам забезпечить дуже просте та економне добриво. Для приготування беремо простий аптекарський йод. Рівно 40 крапель додаємо у 10 літрів води. Не настоюючи вносимо по 1 літру під корінь однієї рослини.

Як доглядати за капустою в серпні

Ще один простий спосіб підгодувати капусту — зробити розчин з дріжджів. 100 грамів звичайних хлібопекарських дріжджів розітріть у 50 грамах цукру. Краще за все брати не сухий продукт, а живий, як-от часто використовують для квасу. Якщо ви все ж таки маєте порошкові дріжджі, то їх попередньо слід замочити. Змішавши їх з цукром, обережно переливаємо у літр води. Рідину беремо обов’язково не холодну, а, як мінімум кімнатної температури. Далі даємо отриманому розчину настоятися три години і потім переливаємо у 10-ти літрове відро.

Нагадаємо, що капуста — це великий любитель води, саме тому не забувайте про рясний полив у серпні.

Поділитися