Рубрики: Цікаве

Повилітають як ошпарені. Ефективний метод позбавитися равликів на городі та садовій ділянці

Равлики на городі можуть створити чимало проблем. Що робити, якщо ці тварини раптово заполонили вашу городню ділянку та як із ними правильно боротись?

Слимаки та равлики серед городників користуються не найкращою славою. Ці тварини вважаються шкідниками, адже їхній слиз псує будь-яку рослину, на яку потрапляє. Головною проблемою для городників є той факт, що слимаки та равлики – нічні тварини, які виходять на “полювання” саме у темну пору доби. Саме тому помітити їх важко навіть найзапеклішому городнику.

Коли настає ранок, шкідники ховаються у верхніх шарах ґрунту, де можуть під’їдати коріння. Вночі ж слимаки та равлики вилазять із землі та починають смакувати листя рослин та їхні плоди. Шкідники залишають в овочах дірки, знищуючи всю рослину. Позбутись від слимаків насправді не так просто, як може здаватись. Втім, якщо прислухатись до порад досвідчених городників, ви можете раз і назавжди забути про цих шкідників.

Експерти розповіли про ефективні методи боротьби зі слимаками та равликами на городі

Перш за все, зазначають експерти, ефективним методом боротьби зі слимаками та равликами є систематичний догляд за городом. Від травня до кінця липня на ділянці проводять різні роботи – виполювання бур’янів, розпушування ґрунту, прибирання листя та обкошування ділянок можуть допомогти не дати слимакам і равликам “прижитись”. Річ у тім, що саме в цих місцях вони переховуються.

Крім того, найефективніший спосіб боротись зі слимаками та равликами – збирати їх руками. Після дощу або з самого ранку по росі потрібно пройтись грядками та зібрати кожного шкідника, який виліз зі свого сховку, аби поживитись рослинами та плодами. Саме такий спосіб позбутись від слимаків не зашкодить висадженим на городі культурам.

Названо один із найкращих способів позбутись від слимаків і равликів на городі

Коли ви зібрали всіх слимаків, від них потрібно позбутись остаточно. Роблять це зазвичай у солоному розчині або окропі. Крім того, експерти радять влаштувати на городній ділянці пастки для слимаків і равликів з їхніми улюбленими напоями. У блюдця або вкопані у землю денця з пляшок розлийте компот, пиво, кефір або розчин із меду. Вже на наступний ранок у тарілці з напоями ви знайдете багато шкідників.

Поділитися