Рубрики: Цікаве

Чому перці не червоніють? Сусідка по дачі підказала підкормку, яка прискорить дозрівання перцю на кущі

Підходить сезон сбору врожаю солодкого перцю, а у вас на городі він досі не почервонів? Дізнайтеся у матеріалі, чим підгодувати городину, аби вона забуяла смачним врожаєм.

Солодкий перець — універсальна городина, яка нагодує всю родину. Його можна додавати у салат, тушкувати з фаршем, вживати, як самостійну страву. А скільки ж смачних закусок можна заготувати на зиму!

Втім, процес вирощування — те ще випробування для кожної господині. То листочки ні з того, ні з сього пожовтіють, то самі овочі не червоніють. Аби це виправити, потрібно зробити спеціальне добриво, яке робиться дуже просто.

Городник поділився рецептом добрива для дозрівання перців

Інгредієнти підживи можуть здатися на перший погляд не досить привабливими, але вони дуже корисні для грядок.

Основою підкормки буде гній та вода. У випадку перців потрібно брати саме свіжий коров’як чи курячий послід. Пропорції слід дотримуватися наступної: 1:15 (якщо будете брати коров’ячі “коржики”) і 1:25 (пташині екскременти потрібно розводити більшою кількістю рідини, адже вони більш концентровані та їдкі).

Майбутньому добриву потрібно гарно настоятися на сонці та побродити. Найоптимальніше — 2-3 дні. Це дасть можливість відбутися всім хімічним процесам, які вивільнять з гною корисні для рослин елементи.

Городник поділився рецептом добрива для дозрівання перців

Далі вносимо все пів літровою баночкою під кожен кущ під корінь. Додатково слід полити через годину водою, аби піджива добра просочилася до коріння та наситила ґрунт коло нього.

Весь наступний тиждень слід поспостерігати за грядкою: якщо овочі не червоніють, то потрібно внести ще добрива. Добре чергувати органічні підгодівлі з позакореневими мінеральними, наприклад, нітрофоскою. Проте, якщо ви вирощуєте екологічно чисті овочі, краще звернутися до натуральних компонентів.

Поділитися