Зробила елементарне добриво для огірків і кущі обсипало плодами: рецепт останньої підкормки для городу

Чим підживити огірки наприкінці серпня? Ділимося універсальним та дуже простим рецептом, яке точно врятує ваші овочі у найбільш врожайний період.

Огірок настільки поширена в Україні культура й сортів, адаптованих під наші кліматичні умови, так багато, що деякі господарі навіть не заморочуються з тим, щоб регулярно підживити городину. Але навіть у період плодоношення огірки страждають від нестачі імунітету.

Своєчасного підживлення потребують плоди огірків навіть на при кінці літа. Ви звісно ж помічали, що на гудинні в цей період формується багато плодів не правильної грушоподібної форми: з одного боку округлі та товсті, а з іншого загострені. А є й такі, що навіть й зовсім скручені на кшталт бублика.

Чим обробити огірки для хорошої врожайності
Чим обробити огірки для хорошої врожайності

Це свідчить про те, що рослині потрібні комплексні калійно-фосфорні добрива.
Такий вкрай потрібний розчин ви зможете приготувати самі. Для цього у 10 літровому відрі розчиніть по 10 г калію сульфату та карбаміду. Ця кількість розчину розрахована на полив 1 квадратного метра. А ще буде добре всипати в це добриво 1 склянку попелу.

Стосовно золи: нею можна підгодовувати огірки самостійно без додаткових добрив. І це буде непоганим поповненням рослини калієм. Попіл розчиняють у такій самій пропорції: на 10 літрів 1 склянка згорілої деревини.

Виливайте по 1 літру під кожен кущ. У міру підсушування ґрунту продовжуйте поливати ним рослини. А ще з домашніх засобів дуже добре зарекомендував себе настій кропиви. Річ у тому, що у листах кропиви дуже багато речовин, що так необхідні огіркам.

Для того, щоб приготувати дієвий розчин потрібно зібрати стебла кропиви, покласти їх у ємність та залити водою 1 до 5. Далі потрібно дати настоятися цьому добриву 1 тиждень.

Досвідчені садоводи розповіли, як виростити соковиті огірки
Досвідчені садоводи розповіли, як виростити соковиті огірки

Після того поливайте огірки під корінь через один чи два дні, як тільки земля підсихає. не переживайте, перегодувати цією настоянкою не можливо.
А от коли рослини знаходяться тривалий час у спекотному середовищі або навпаки у перезволоженому, то рекомендується використовувати професійний засіб Авангард Стимул згідно з інструкцією до нього.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини