Рубрики: Цікаве

Зробила елементарне добриво для огірків і кущі обсипало плодами: рецепт останньої підкормки для городу

Чим підживити огірки наприкінці серпня? Ділимося універсальним та дуже простим рецептом, яке точно врятує ваші овочі у найбільш врожайний період.

Огірок настільки поширена в Україні культура й сортів, адаптованих під наші кліматичні умови, так багато, що деякі господарі навіть не заморочуються з тим, щоб регулярно підживити городину. Але навіть у період плодоношення огірки страждають від нестачі імунітету.

Своєчасного підживлення потребують плоди огірків навіть на при кінці літа. Ви звісно ж помічали, що на гудинні в цей період формується багато плодів не правильної грушоподібної форми: з одного боку округлі та товсті, а з іншого загострені. А є й такі, що навіть й зовсім скручені на кшталт бублика.

Чим обробити огірки для хорошої врожайності

Це свідчить про те, що рослині потрібні комплексні калійно-фосфорні добрива.
Такий вкрай потрібний розчин ви зможете приготувати самі. Для цього у 10 літровому відрі розчиніть по 10 г калію сульфату та карбаміду. Ця кількість розчину розрахована на полив 1 квадратного метра. А ще буде добре всипати в це добриво 1 склянку попелу.

Стосовно золи: нею можна підгодовувати огірки самостійно без додаткових добрив. І це буде непоганим поповненням рослини калієм. Попіл розчиняють у такій самій пропорції: на 10 літрів 1 склянка згорілої деревини.

Виливайте по 1 літру під кожен кущ. У міру підсушування ґрунту продовжуйте поливати ним рослини. А ще з домашніх засобів дуже добре зарекомендував себе настій кропиви. Річ у тому, що у листах кропиви дуже багато речовин, що так необхідні огіркам.

Для того, щоб приготувати дієвий розчин потрібно зібрати стебла кропиви, покласти їх у ємність та залити водою 1 до 5. Далі потрібно дати настоятися цьому добриву 1 тиждень.

Досвідчені садоводи розповіли, як виростити соковиті огірки

Після того поливайте огірки під корінь через один чи два дні, як тільки земля підсихає. не переживайте, перегодувати цією настоянкою не можливо.
А от коли рослини знаходяться тривалий час у спекотному середовищі або навпаки у перезволоженому, то рекомендується використовувати професійний засіб Авангард Стимул згідно з інструкцією до нього.

Поділитися