Рубрики: Цікаве

Як правильно зварити горох без попереднього замочування: каша вийде дуже м’якою. Дієвий лайфхак від експерта

Чимало людей відмовляються від вживання гороху, адже приготувати його не так просто, як могло б здаватись. Євген Клопотенко розповів, як правильно варити кашу, аби вона вийшла смачною

Відомий український кулінар Євген Клопотенко розвіяв усі міфи про горохову кашу. Зазвичай потрібно витратити чимало зусиль та часу, щоб приготувати таку страву. Втім, ресторатор і знавець кулінарної справи обіцяє, що з його простими порадами вам вдаватиметься готувати горох набагато швидше, ніж завжди.

Зазвичай горохову кашу перед приготуванням надовго замочують, аби вона набрала достатню кількість води та в результаті вийшла ніжною та однорідною. Втім, виявляється, що для приготування такої каші не потрібно витрачати так багато часу. За словами Євгена Клопотенка, можна скористатись простою порадою, щоб уникнути потребі кожного разу замочувати крупу.

Євген Клопотенко розповів, що робити з горохом, аби кожного разу не замочувати його перед приготуванням

За словами відомого українського кулінара, немає потреби попередньо замочувати горох. Для того, щоб каша вийшла однорідною та ніжною, достатньо просто варити її у гарячій воді. Щоб горох залишився цілим і дещо хрустким, його буде достатньо варити 15-20 хвилин. Втім, якщо вам подобається буквально однорідна каша, потрібно збільшити час варіння до 40 хвилин.

Євген Клопотенко зазначив, що колір і консистенція готової каші залежить виключно від сорту гороху, який ви використовуєте. Якщо сорт “тугий”, то найімовірніше, що доведеться збільшити час варіння каші у гарячій воді і до 50-60 хвилин.

Як правильно варити горох без замочування, щоб він виходив м’яким і ніжним на смак

Крім того, ви можете скористатись мультиваркою, якщо у вас вдома є такий девайс. Приготована горохова каша буде неймовірно ніжною, адже їжа у мультиварці готується під тиском. Таким чином ви витратите загалом набагато менше часу на варіння крупи. У такому разі замочувати кашу попередньо точно не потрібно.

Поділитися