Домашні чи магазинні яйця: які корисніші та краще підходять для випічки. Кухонні підказки

Які яйця краще обирати: домашні чи магазинні? Розбираємо, які переваги в домашніх яєць та як за виглядом відрізнити домашні від магазинних.

Багато людей думають, що яйця потрібно обирати в залежності від кольору шкаралупи, наче б то, коричневі яйця кращі та поживніші, ніж білі. Направді, це хибна думка. Це говорить лише про те, якого забарвлення була курочка, що знесла яйця.

Аналіз яєць показує, що домашні яйця містять більше поживних речовин, а от магазинні яйця не завжди містять багато білків, амінокислот та вітамінів.

Які яйця кращі - домашні чи магазинні?
Які яйця кращі – домашні чи магазинні?

Яйця до магазинів потрапляють з птахофабрик, кури там не знаходяться у вільному вигулі, вони зачинені в клітках і постійно отримують багато стресу, бо кури, крім набутого стресу, нападають одна на одну через те, що вони всі знаходяться в купці. Коли одна з кур помирає, то її не забирають звідти, а вона продовжує знаходитись біля живих курочок.

При цьому, власники птахофабрик запевняють, що курам дають збалансоване харчування і дотримуються всіх норм гігієни. Ніхто не захищений від можливої наявності хвороб, що переносять кури на фабриках.

Краще обирати домашні яйця
Краще обирати домашні яйця

Звісно, краще обирати домашні яйця, але як перевірити чи справжні нам продали домашні яйця? У сільських курей жовтки мають насичений жовто-оранжевий колір, тому що харчування в таких кур натуральне та природне, а в курей з птахофабрики навпаки – жовток буде дуже світлим.

Також можна з вигляду визначити, чи домашні яйця вам намагаються продати. В домашніх може бути різне забарвлення шкаралупи: від кремового до темно-коричневого, а магазинні яйця всі однакові: або білі, або коричневі без відтінків. Крім цього, домашні яйця будуть різного розміру, бо їх несли курочки різні за віком.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини