Завжди роблю ці нехитрі процедури з суницею у вересні і влітку маю щедрий потрійний врожай

Як правильно доглядати за суницею у вересні, щоб наступного року насолоджуватися щедрим врожаєм? Розповідаємо найголовніші правила, які точно стануть кожному у нагоді.

Здавалося б суничний сезон закінчився, але для дбайливого господаря настає час проаналізувати результати роботи минулого, щоб у майбутньому не допустити зроблених помилок, зрозуміти й надалі використовувати те, що було правильно.

Для того, щоб суниця максимально вродила, необхідно їй створити комфортні умови. Що саме – розберемось.

Мульча

З найбільшою ймовірністю втратити врожай ми стикаємось  холодною весною та у літні затяжні зливи. Тому прикладіть максимум зусиль, щоб під час зігрівання ягід під ними лежала мульча.

Підживлення

Садівник розповів 3 головних правила догляду за суницею у вересні

Регулярне кореневе та листове підживлення створюють у рослини  імунітет.

Зробіть “вітамінний коктейль”: велику ємність набийте до краю кропивою та бур’янами, а потім залийте водою та поставте на сонце на тиждень.

Тепер можна обприскувати рослини 1 раз на тиждень, розбавивши настій водою 1:10. Для кореневого поливу розчин потрібно зробити у пропорції 1:5 та поливати 1 раз у 2 тижні увечері.

Боротьба з сірою гниллю

Садівник розповів 3 головних правила догляду за суницею у вересні

Якщо літом дощі здолали, рослинам без допомоги сіра гниль гарантована. Для запобігання цій хворобі не допускайте загущення кущів, забезпечуйте їм провітрювання та боріться з бур’янами.

Допомога при посусі та спеці

Після дощів може настати період сильної спеки та посухи. Які  у цьому випадку необхідно вживати заходів:

  • Організуйте краплинний полив, при якому не ущільнюється ґрунт, а значить не потрібно після кожного разу підпушувати землю
  •  Висаджуйте між кущами зі сходу на захід кукурудзу  для того, щоб вона створювала над суницею тінь у найбільш спекотні години дня.
  • Використовуйте притіняючи сітки

Захист від граду

Ще однією бідою може стати град, який здатен заподіювати шкоду врожаю. Тому на випадок граду використовуйте протиградові сітки, а якщо ви не маєте їх з якихось причин, то натягуйте над кущами суниці ту саму притіняючи сітку.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини