Рубрики: Цікаве

Три культури, які варто посадити на городі восени: не прогавте можливість насолоджувати щедрим врожаєм

Найголовніша задача кожного городника восени – подумати про те, чим він ласуватиме наступного сезону. Розповідаємо, які культури ви можете посадити на своїй ділянці осінню

Хоча у багатьох городників перший осінній місяць асоціюється виключно зі збором врожаю, насправді у цей період ви можете висадити у своєму городі культури, які перенесуть зиму та тішитимуть вас плодами наступного сезону. Мова йде про ті рослини, яким потрібно пройти крізь морози задля покращення імунітету. Експерти зазначають, що їх потрібн встигнути посадити до морозів, адже інакше вони просто не доживуть до весни.

До слова, на початку осені ви також можете посадити швидкорослі рослини, які встигнуть потішити вас плодами ще до початку зими. Втім, у цій статті редакція “Добрих новин” розповідає про те, які рослини обрати для висаджування на наступний сезон.

Експерти детально розповіли про те, що кожен із нас може посадити у своєму городі восени.

Що посадити на городі восени – три ідеї

Петрушка. Так, першим варіантом, що може спокійно перенести зиму на вашій ділянці – це петрушка. Цю культуру ви можете посадити на початку жовтня, якщо ще не настали морози. Втім, перейматись про петрушку не варто, адже ця рослина зовсім не боїться низьких температур. Зверніть увагу, що восени потрібно використовувати більше насіння, ніж при весняній посадці.

Полуниця. Ще один варіант для вашого осіннього городу – полуниця. Ця культура належить до тих, які під час осінньої посадки приживаються набагато краще, ніж тоді, якщо висаджувати їх навесні. Так, посаджена перед зимівлею полуниця почне давати плоди вже майбутнього сезону.

Восени полуницю висаджують з початку вересня й до середини жовтня. Втім, найважливіша умова – встигнути висадити культуру щонайменше за 20 днів до початку заморозків. В іншому разі коренева система полуниці просто не витримає сезону. Роботу виконують у сухий та похмурий день. Обов’язково виділіть під полуницю місце, яке влітку не буде у тіні.

Експерти розповіли, що посадити у своєму городі восени, щоб культура перенесла люті зимові морози

Малина. А ось на початку та до середини вересня ви можете почати висаджувати у відкритий ґрунт саджанці малини. Тоді вже на початку наступного літа або навіть у середині майбутнього весняного сезону висаджені кущі почнуть давати перший урожай.

Поділитися