Рубрики: Цікаве

Клапті жиру самі відпадуть: підслухала в черзі на базарі, як відмити кухню від липкого жирного нальоту

Липкий жир на поверхнях кухні - загальна проблема, з якою стикаються багато господарів будинків і квартир. Але не турбуйтеся, існує безліч недорогих засобів, які допоможуть впоратися з цією проблемою

Цей неприємний наліт може накопичуватися на плитах, витяжках, стільницях та інших поверхнях, роблячи кухонний простір менш придатним для приготування їжі. Побутова хімія нині дорога, тому ми підібрали для вас кілька доступних і ефективних народних засобів для боротьби з жиром на кухні.

Сода й оцет

Нанесіть на попередньо зволожені поверхні з жиром соду і залиште на кілька хвилин. Далі змочіть ганчірку або губку, якою будете мити, оцтом і протріть ці поверхні. Змішайте соду з оцтом, щоб створити пасту. Сода допомагає зруйнувати жир, а оцет видаляє запахи та надає блиску поверхням.

Лимонний сік

Лимонний сік – чудовий засіб для видалення жиру і надання свіжості. Вичавіть сік з лимона і нанесіть його на жирні ділянки. Дайте соку впливати на поверхню кілька хвилин, потім витріть її серветкою. Лимон можна використовувати в поєднанні з содою (замість оцту).

Після очищення поверхні рекомендується її добре промити водою

Господарське мило

Може бути дуже ефективним і просте господарське мило. Добре спіньте його вологою губкою і нанесіть на забруднену поверхню, дайте трохи часу, щоб мило вбралося в жир, а потім витирайте серветкою або губкою.

Кавова гуща

Стерти липкий жир можна також за допомогою кавової гущі. Нанесіть її на вологу ганчірку і круговими рухами протріть поверхні з жировим нальотом. Потім протріть поверхню вологою губкою. Цей спосіб підійде тільки для темних матових поверхонь.

Горілка або ізопропіловий спирт

Горілка або ізопропіловий спирт можуть допомогти у видаленні липкого жиру і плям від олії. Налийте невелику кількість на ганчірку й акуратно протріть поверхні.

А ще…

Дуже добре справляється з жирними нальотами на меблях звичайна білизна, яку можна розвести у воді або, якщо поверхня дуже забруднена, використовувати в чистому вигляді. Спочатку миєте білизною, а після – звичайною водою.

Пам’ятайте, що під час використання будь-яких засобів для очищення завжди слід перевірити їх на малопомітній ділянці поверхні, щоб переконатися, що вони не пошкодять її. Після очищення поверхні рекомендується її добре промити водою і висушити.

Поділитися