Манка замість гною: як використовувати крупу, щоб вона замінила популярне добриво. Врожай буде суперський

Доволі нестандартний, але від цього не менш дієвий спосіб удобрити ґрунт на власному городі – використати манну крупу. Розповідаємо, як приготувати таку підкормку в домашніх умовах

Коли врожай зібрано, а всі городники поступово готують свої ділянки до тривалої зимівлі, слід починати турбуватись про те, яке добриво ви будете використовувати наступної весни. Хоча багато власників городників звикли використовувати класичні органічні добрива, як от, наприклад, гній або компост, існують чудові альтернативи. Розповідаємо, як правильно використовувати манну крупу, щоб мати родючу землю на своєму городі.

Як використовувати манку як добриво

Головна перевага добрива з манної крупи полягає в тому, що його не потрібно готувати. Так, у рамках експерименту городники посипали по 3-4 столові ложки манки під кожен висаджений кущ помідорів. Пізніше, коли справа дійшла до появи плодів на рослині, стало помітно, що кущі, які були удобрені манною крупою, виросли набагато міцнішими, густішими, а на них виявилось у рази більше томатів, ніж на тих кущах, які манкою не “підгодовували”.

Експерти назвали дуже просте, але неймовірно дієве добриво для помідорів навесні
Експерти назвали дуже просте, але неймовірно дієве добриво для помідорів навесні

Що ж кладуть у лунку перед посівом помідорів зазвичай? На першому місці йдуть перегній, попіл або, якщо говорити про мінеральне добриво, суперфосфат. Така суміш дуже гарна. Головне, не використовувати свіжий гній. Перегною можна сипати якомога більше, переборщити з ним неможливо. Також можна підсипати по 2-3 столові ложки перемеленої яєчної шкаралупи. Проте, не менш корисним і дієвим виявиться добриво на основі манної крупи – навіть зіпсованої.

Як правильно використовувати манну крупу для покращення врожаю помідорів
Як правильно використовувати манну крупу для покращення врожаю помідорів

Для того, аби удобрити помідори, можете використовувати манну крупу різними способами. Як ми писали вище, для удобрення городньої ділянки ви можете посипати звичайну кухонну манку під кущі – прямо у прикореневу зону. Втім, можете використовувати крупу і під час сіяння помідорів. Найголовніша умова, якої потрібно дотримуватись, це обов’язково добре перемішувати крупу з ґрунтом.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини