Не саджайте озимий часник після цих рослин: весь врожай пропаде. Сусідка не знала і сама собі нашкодила

Для того, аби виростити щедрий і смачний врожай озимого часнику, важливо дотримуватись сівозміни. Розповідаємо, після яких культур не можна висаджувати популярну рослину

Взагалі, часник — культура, яка дуже невибаглива! Багато городників стверджують, що куди не посади — скрізь зросте. Зрозуміло, трапляються й винятки, коли власники ділянок на городі скаржаться на неврожай. Однією з причин може бути неправильно обране місце для посадки.

Сівозміна для озимого часнику

Під час осінньої посадки популярної культури багато городників роблять безліч помилок, в результаті чого зростає маленький урожай культури. Першою та найголовнішою помилкою є ігнорування правил сівозміни. Якщо ви посадите часник на ділянці, де раніше росли культури, які йому “не подобаються”, то на якісний врожай можете навіть не чекати.

Експерти докладно розповіли про те, куди не можна садити озимий часник і після яких культур він погано зростатиме
Експерти докладно розповіли про те, куди не можна садити озимий часник і після яких культур він погано зростатиме

Досвідчені городники зазначають, що дотримання сівозміни у питанні висадки озимого часнику є основним фактором, який впливає на успіх і рівень врожайності. Так, якщо ви бажаєте зібрати багато смачних плодів навесні, ніколи не висаджуйте головки у тому місці, де вони росли минулого року. Садити часник на тому ж місці можна лише через три-чотири роки.

Що стосується культур, після яких можна висаджувати часник на грядці, то це огірки та бобові культури. Крім того, рослині сподобається рости на грядці, де до цього вирощували кабачки та ранню капусту. Варто пам’ятати, що сидерати теж є гарними попередниками, щоправда, не варто садити часник після ячменю та вівса. Баклажани, кукурудза, томати, середня та пізньостигла білокачанна капуста, перець та буряк є нейтральними, але не найкращими попередниками для часнику.

Досвідчені городники розповіли про те, після яких культур не можна садити часник
Досвідчені городники розповіли про те, після яких культур не можна садити часник

Найгіршими попередниками для часнику є такі культури, як морква, редиска, картопля, пряні трави та цибуля. Досвідчені городники не просто не рекомендують, а буквально забороняють садити озимий часник після таких культур. Подібна практика може призвести до часткового та повного виснаження ґрунту та накопичення збудників небезпечних хвороб.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини