Рубрики: Цікаве

Зникнуть навіть старі плями: бабуся розповіла, як правильно прати речі. Секретний спосіб, перевірений часом

Експерти розповіли, як правильно потрібно прати речі, щоб вони були ідеально чистими. Завдяки такому способу ви зможете позбутись навіть від застарілих плям

Ніхто не застрахований від того, що одяг випадково стане брудним. Чи то джинси, футболка або ж улюблена куртка. Втім, це не привід викидати річ або міняти її на нову. Повірте, є такі засоби, які зроблять з вашої речі практично нову і зможуть видалити плями, які ви не могли випрати протягом довгих років. Розповідаємо про секретні способи!

Засіб від жовтих старих плям

Склад – сода 1 ст.л., засіб для миття посуду 1 ст.л., 50-100 мл перекису водню 3%. Змішайте склад і нанесіть на пляму. Замочіть річ із цією сумішшю у теплій воді, температура якої становить близько 40 градусів. Залишіть на 4-5 годин. Потім закиньте у пральну машину на звичайний режим із додаванням порошку для прання та з кондиціонером для білизни.

Якими засобами можна легко випрати старі плями на одязі

Від старих плям на кухонних рушниках

Склад – 1 ст. сухого відбілювача, 3 ст. будь-якого прального порошку, 1 ст. рослинної олії. Засипте всі інгредієнти в тазик, залийте 5 літрами окропу і туди покладіть всі кухонні рушники, забруднені плямами. Нехай лежать, доки не охолоне вода. Далі покладіть їх у пральну машинку і поставте на режим з температурою не менш як 60 градусів.

Від плям фарби та мазуту беремо звичайний аптечний димексид, промочуємо ватний диск і наносимо його на пляму. Після того, як пляма буде повністю намочена, залишаємо мокрий ватний диск з димексидом прямо на одязі хвилин на 20. Після – закидаємо річ у пральну машинку.

Експерти поділилися дієвими способами, як випрати плями на одязі

Від плям трави

Підкладіть під пляму ватний диск. Зверху іншим ватним диском, змоченим у воду, ретельно промокніть усю брудну поверхню тканини. Результат буде видно одразу, але краще залишити одяг із ватними дисками хвилин на 10. Після потрібно випрати річ у звичайному режимі.

Поділитися
Опубліковано