Рубрики: Цікаве

Найхитріші способи позбутися домашнього пилу: секрети досвідчених господарок, у яких вдома ідеальна чистота

У кожній квартирі завжди літають мільярди частинок пилу. Їх може бути настільки багато, що у людей згодом з'являються алергічні реакції. Прості способи позбутись пилу

Ви можете прибиратись вдома хоч кожного дня, але повністю позбутись від пилу не вдасться нікому. Річ у тім, що часточки бруду проникають у приміщення звідусіль – навіть якщо закрити вікна і двері. Втім, існують хитрі способи зменшити кількість пилу вдома у декілька разів. Якщо регулярно застосовувати ці поради, вам вдасться зробити свою оселю надзвичайно чистою.

Як позбутися пилу

Почнемо з основного. Найпростіший спосіб завжди тримати свій дім у чистоті – регулярне вологе прибирання. Достатньо проводити його раз на тиждень, і ви вже помітите, наскільки краще стало у вашій квартирі чи будинку. Для посилення ефекту ви можете використовувати антистатичний засіб, який не дасть часточкам пилу осідати на поверхні меблів.

Як боротися з пилом вдома і що робити, щоб його позбутися

Серветка з мікрофібри, якісний пилосос і піпідастр – ідеальне комбо будь-якої господині. Останній “девайс”, піпідастр, в Україні не користується популярністю. Втім, про нього точно чули всі та бачили його у фільмах. Така щітка прибирає з поверхонь пил, притягуючи його за допомогою статичної електрики.

Крім того, важливо дотримуватись правильного порядку прибирання. Хтось спочатку витирає підлогу, а лише потім починає витирати пил на поверхнях. Прибиратись потрібно зверху вниз – спочатку очистити люстри, потім меблі, а лише потім перейти до прибирання підлоги. Так ви зберете максимум пилу.

Як правильно боротися з пилом у будинку, щоб було чисто

Також важливо пам’ятати, що постіль, штори та інші декоративні речі з синтетичних матеріалів сильно притягують пил, а тому вдома такого краще не тримати. Не варто прикрашати кімнату великою кількістю м’яких іграшок, адже вони також збирають пил.

Поділитися