Рубрики: Цікаве

Врожай збільшиться мінімум втричі: як правильно обрізати грушу восени для кращого плодоношення

Для того, аби груша потішила вас щедрим і смачним врожаєм, потрібно вміти правильно за нею доглядати. Розповідаємо про найголовніші моменти у питанні підрізання дерева

Хоча у короткій статті важко зачепити абсолютно всі аспекти та правила обрізання груші восени, існують основні моменти та поради, як потрібно діяти. Одразу слід зазначити, що осінній догляд за плодовими деревами є дуже важливим. Від того, наскільки правильно ви проведете всі необхідні процедури, залежить врожайність і якість плодів наступного сезону. Отже, розповідаємо про те, як потрібно підрізати грушу у листопаді.

Як підрізати грушу у листопаді

Серед садівників іноді можна почути думку, ніби підрізати грушу взагалі не потрібно. Якщо ви хочете екстремально високе дерево, більша частина плодів якого переспіває, то можете і не підрізати його. Втім, для високої та якісної врожайності виконувати обрізання груші – не просто примха, а обов’язок будь-якого господаря чи господарки, які виростили дерево.

Експерти детально розповіли про правила підрізання груші у листопаді

Груша належить до типу таких дерев, яке формується у два етапи: восени та навесні. І основне обрізання проводиться саме на початку сезону. Так, наприклад, гілки великої товщини треба прибирати з настанням тепла, але до початку руху соку. Осінь – час проведення санітарних заходів та вкорочування молодих пагонів на плодоношення.

Чимало експертів радять братись до обрізання дерева одразу після збору врожаю. Втім, найголовніше у цій справі – не поспішати та робити все з урахуванням особливостей сорту. Так, наприклад, обрізаючи літній сорт груші одразу після збору плодів, ви ризикуєте спровокувати передчасне утворення нових пагонів. Найкращий час для обрізання зайвих гілок – коли все листя вже опало.

Як правильно доглядати за плодовими деревами восени та як підрізати грушу у листопаді

Популярний метод обрізання дерев, під бруньки, підходить для укорочення тонких гілок. Для цього потрібно зробити зріз над потрібними бруньками під кутом 45 градусів. Над зачатком майбутнього пагону залишають стовпчик у півтора сантиметра.

Поділитися