Рубрики: Цікаве

Плями зникнуть навіть на білому одязі: бабусин спосіб прати речі до ідеальної чистоти. Секрети та поради

У кожного бувало так, що на білому одязі раптом з'являлись неприємні плями. Розповідаємо, що робити навіть у найважчих випадках – як зробити так, щоб одяг знову був чистим

Плями на одязі. Що може бути гірше? Для того, щоб відіпрати різні види плям, кожній господині необхідно знати кілька простих порад. Перед тим, як починати процес очищення одягу, необхідно розібратися з їхнім складом та походженням. Мило, сода та інші побутові засоби для очищення добре відмивають свіжі забруднення. А ось застарілі плями виводять складнішими розчинами. Розповідаємо, як розібратися з найпоширенішими плямами на світлому одязі.

Пляма губної помади

Змішайте мило з водою або відбілювачем – і отримаєте чудовий варіант для боротьби з плямами, яка на світлому одязі залишились після контакту з помадою. Ви також можете змочити пляму ватним диском із бензином або перекисом водню та з легкістю позбутись від засохлих плям. Якщо ви чистите шерсть чи шовк, то плями від помади виводяться спиртом.

Експерти розповіли, як правильно боротись із плямами на одязі та чим їх можна відіпрати

Пляма від жувальної гумки

У випадку, якщо на одяг потрапила гумка, для початку потрібно зробити так, щоб вона стала твердою. Найпоширеніший метод – покласти одяг у морозильну камеру або, якщо розмір одежі не дозволяє використати такий спосіб, прикласти до гумки шматочок льоду. Коли жувальна гумка стала твердою, зніміть її тупим ножем. Під одежу покладіть папірець, а зверху змочіть пляму ватним диском зі спиртом, ацетоном або бензином. Потім покладіть одяг пратись.

Жирні плями

Позбутись від плями жиру доволі легко, якщо ви робите це одразу після того, як замастили одяг. Для початку потрібно посипати пляму сіллю та обережно потерти. Виконати таку маніпуляцію потрібно декілька разів, а потім – випрати. У випадку, якщо замастили одяг із шерсті або вовни, то вивести жирну пляму можна тальком. Посипте пляму речовиною, накрийте промокальним папірцем і пройдіться по плямі гарячою праскою. Якщо жирна пляма застаріла, то її добре видаляти м’якоттю теплого хліба.

Як потрібно виводити різні плями зі світлого одягу – поради експертів

Плями кави, шоколаду

Кухонна сіль – гарний варіант відмивання плям від кави та шоколаду. Посипте сіллю плями на одязі, побризкайте водою та покладіть пратись у машинку. На світлозабарвлених вовняних і шовкових тканинах плями можна видалити ватою, змоченою трохи підігрітим гліцерином, а через 15 хвилин промити теплою водою. А ось плями від кави та какао забираються, якщо випрати їх у теплій солоній воді.

Поділитися
Опубліковано