Рубрики: Цікаве

3 хитрі способи посіву моркви: бувалі городники та дачники розкрили всі свої секрети. Врожай буде 100%

Солодка та хрустка морква часто стає ідеальним додатком до вишуканої страви. Розповідаємо, як правильно сіяти насіння культури, аби отримати щедрий та якісний врожай

На те, наскільки якісним буде врожай моркви, впливає чимало факторів. Розповідаємо про основні методи посіву насіння, які допоможуть виростити смачні та солодкі плоди.

Способи посіву моркви

Найкращий спосіб для тих, кому фізично важко сіяти моркву класичним способом або для тих, у кого немає часу. Для початку насіння моркви потрібно перемішати з потрібними добривами та дрібним піском, а потім отриману суміш потрібно висівати зверху ґрунту. Все злегка присипте чистою землею та не дуже сильно пригорніть.

У мережі розповіли про найпопулярніші та найнадійніші способи посіву моркви

Наступний спосіб не менш цікавий за попередній. Городники часто сіють моркву у лотки з-під яєць. Для цього потрібно використовувати картон, який добре розмочується водою – важливо, аби культура могла проростати крізь матеріал коробки. Для початку викладіть лотки для яєць у попередньо підготовлений ґрунт та злегка присипте землею. Викладіть декілька насінин у кожне заглиблення в коробці, а потім трішки присипте землею.

Як можна посадити моркву на своїй ділянці

Наступний метод дещо складніший за два попередні, адже вартість упаковки такого насіння дещо вища за класичні. Мова йде про посів моркви у гранулах. Насіння у процесі виробництва покривається спеціальною оболонкою, яка руйнується у процесі зростання.

Як правильно сіяти моркву на своїй ділянці

Такий вид насіння висаджують навесні, коли на вулиці повністю зійшов сніг. Зазвичай такий час припадає на квітень або навіть на початок травня у деяких регіонах України. Городнику потрібно заздалегідь удобрити ґрунт на своїй ділянці. Потім пальцем зробіть невеликі ямки, глибина яких сягатиме не більш як 2-3 сантиметри. Інтервал між заглибленнями має складати 4-5 см. Важливо, аби земля на грядці була добре зволоженою. Заклавши в ямки гранули, їх присипають ґрунтом, злегка притискають зверху.

Поділитися