Ніколи не залишайте дверцята пральної машинки відкритими: такої помилки точно припускався кожен із нас

Правильна експлуатація пральної машини забезпечує довгий термін її служіння. Розповідаємо, чому після циклу прання ніколи не можна залишати дверцята машинки відкритими

Чимало власників пральних машин досі сперечаються, чи потрібно відкривати дверцята девайсу після закінчення циклу прання. Хтось, щоб уникнути розвитку грибків та появи неприємного запаху, звик протирати всі внутрішні деталі барабана насухо. Інші, навпаки, щільно закривають люк завантаження до наступного прання і не думають про це.

Багато досвідчених майстрів з ремонту пральних машин сходяться на думці, що залишати завантажувальний люк відкритим немає жодної необхідності, тому що необхідна вентиляція барабана вже забезпечена заводом-виробником. Крім того, постійно відкриті дверцята можуть призвести до численних проблем в експлуатації агрегату.

Експерти розповіли, чому ніколи не варто залишати дверцята пральної машини відчиненими
Експерти розповіли, чому ніколи не варто залишати дверцята пральної машини відчиненими

По-перше, люк машини-автомат – це елемент, який забезпечує герметичність та захищає техніку від протікання. Інших функцій не передбачено. Як правило, виготовлений він із товстого загартованого скла, тому важкі дверцята у відкритому положенні можуть запросто провиснути. Петлі, що утримують її на корпусі, не розраховані на такі навантаження, адже часто їх виготовляють із крихких алюмінієвих сплавів.

Через те, що дверцята поступово опускаються під власною вагою, вісь електронного замка на корпусі машини з часом перестає збігатися з віссю клямки люка. В результаті язичок-фіксатор перестає діставати до отвору і не може щільно зафіксувати дверцята. Це призводить як до прискореного зношування внутрішніх елементів пристрою блокування люка, так і до помилок положення його закриття, і навіть до заклинювання дверцят.

Чому не варто залишати двері пральної машинки відчиненими після циклу прання
Чому не варто залишати двері пральної машинки відчиненими після циклу прання

Намагаючись висушити барабан машинки примусово, ви порушуєте ще й конструктивні особливості девайсу. Річ у тім, що всередині машини-автомат завжди має залишатися певна кількість води. Вода, яка природно залишається всередині машини після прання, виконує функцію гідрозасувки. Вона захищає внутрішні механізми.

Крім того, вода всередині машини необхідна ще й для того, щоб залишки порошку та волокна тканин після прання залишалися у зваженому стані та вимивалися з машинки під час наступного запуску. Якщо постійно відчиняти дверцята, всі ці дрібні частинки починають висихати і відкладатися на поверхні тенів, скорочуючи термін їхньої служби.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини