Ще є час до першого снігу: ось що треба зробити з яблунями вже зараз, щоб потім врожай був ще кращим

Аби наступного сезону ваша яблуня потішила вас кращим врожаєм, потрібно обов'язково приділити їй увагу наприкінці листопада. Розповідаємо про обов'язкові процедури

У деяких власників садів, особливо у селах, у родючий рік яблук настільки багато, що вони і не знають, куди їх дівати. І самі наїдяться, і худобі віддадуть, а надлишки, буває, в яр відрами носять. Але коли ділянка всього 6 соток, а плодових дерев там не так багато, як би того хотілось, то за добрий врожай доведеться поборотися.

Як підвищити врожайність яблуні

Важко уявити сучасний сад без плодових дерев. Особливо часто на теренах України зустрічаються яблуні та груші, адже при правильному догляді вони дають чималий та дуже смачний урожай. Після посадки вони можуть рости і плодоносити на одному місці дуже довгий час.

Як правильно удобрювати яблуні та які поживні речовини потрібно вносити восени
Як правильно удобрювати яблуні та які поживні речовини потрібно вносити восени

Але біда — згодом запас поживних речовин у ґрунті вичерпується, через це дерева стають слабшими, а плодоношення — кволе. Щоб цього не сталося, необхідно робити своєчасні підживлення.

Величезною популярністю серед агрономів користуються натуральні добрива для плодових дерев. Такі підживлення вважаються особливо ефективними, а також відносно дешевими і не потребують додаткових витрат. Таким засобом, як гній, користуються давно. Він вважається найкращим підживленням для плодових дерев в осінній період.

Його використовують після настоювання протягом 4-5 місяців. Але більшого ефекту можна досягти після витримки протягом 2-3 років. Свіжий гній не застосовують для удобрення плодових дерев восени, адже він шкодить кореневій системі. Кількість добрив варіюється від віку яблунь:

  • Дереву до 7 років достатньо 2 відер на 1 кв. метр;
  • Якщо плодове дерево віком від 8 років, вносять до 4 відра на 1 кв. метр.
Як правильно використовувати гній для добрива для плодових дерев
Як правильно використовувати гній для добрива для плодових дерев

Для того, щоб підкормити яблуні у своєму саду цим добривом, варто обрати один із варіантів можливого застосування. Так, наприклад, ви можете заглибити гній у ґрунт на глибину до пів метра. Крім того, можливе обприскування розчином із розрахунку 3 кг гною на відро води.

Популярне

Подібні новини