Рубрики: Цікаве

NASA рекомендує: ТОП-6 кімнатних рослин, які очищують повітря від забруднень – нейтралізують до 85% шкоди

У 1989 році Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) провело дослідження, яке виявило найкращі кімнатні рослини, які очищають повітря від шкідливих речовин.

До таких речовин відносяться:

  • формальдегід, який міститься в килимах, меблях з ДСП, побутовому газі і не тільки. Він викликає астму, захворювання шкіри та алергічні реакції.
  • трихлоретилен,  який є в складі хлорованої води, картриджах для принтерів, лакофарбовій продукції. Це сильний канцероген, який може вражати печінку і нирку, а також викликати подразнення очей.
  • бензол, який міститься в тютюновому димі, миючих засобах, виробах з гуми і т.д. Цей канцероген може провокувати розвиток лейкемії, задуху і судоми.
  • аміак, який міститься в складі  комп’ютерної техніки, засобах для чищення, тютюнового диму. Може провокувати болі в грудях, а також викликати набряк легенів та гортані.
  • ксилол, на основі якого роблять клеї, деякі пластмаси і т.д. Подразнює шкіру, дихальні шляхи і очі.

Антуріум

Цю рослину також називають “чоловіче щастя”. Квітка прекрасно зволожує повітря, поглинає шкідливі речовини і перетворює їх у безпечні для людей сполуки.

Рослини, які очищують повітря. Антуріум

Гербера Джемсона

Гербера здатна видаляти з повітря приміщення трихлоретилен, формальдегід і бензол.

Рослини, які очищують повітря. Гербера

Хлорофітум

Ця корисна рослина є не тільки в будинках українців. Її часто можна побачити в різноманітних соціальних установах – від дитячого садочку до лікарні. І не дарма! Адже хлорофітум ефективно поглинає бензол, формальдегід, окис вуглецю та ксилол. Окрім того, рослина безпечна для дітей та домашніх тварин.

Плющ в’юнкий

Якщо у вас невелика освітленість, то обирайте плющ. Він не тільки гарний, але й здатен видаляти трихлоретилен, формальдегід, бензол, окис вуглецю.

Рослини, які очищують повітря. Плющ

Сансевієрія

Рослина проста у догляді, і активно видаляє з повітря формальдегід, бензол, трихлоретилен.

Спатифілум

“Жіноче щастя” чудово очищає повітря від багатьох шкідливих сполук. Рекомендується часто протирати листя квітки від пилу, щоб її “робота” була максимально ефективною.

Поділитися