Рубрики: Цікаве

Додала всього дві ложки і бадьорості мені не займати: які чаї з городніх трав варто включити у меню

У сучасних умовах та особливо взимку наш організм, як ніколи потребує допомоги. Погодьтеся, проводити його профілактичну допомогу краще, ніж лікувати. Особливу увагу слід приділити печінці.

Сьогодні мова піде не про медикаментозну профілактику, а про лікарські трави, які в змозі допомогти такому важливому органу, як печінка. Напевно у минулому сезоні ви потурбувалися про те, щоб заготовити трави для лікування за рецептами народної медицини. Якщо ні, то в аптеках та магазинах придбати необхідну сировину зараз не складно.

Чай ромашковий

Городник розповів, якими корисними травами можна підтримати організм

Як відомо, печінка доже чутлива, коли організм переживає надмірну нервову напругу. Значить для поліпшення роботи печінки організм потрібно заспокоїти. Саме ромашка надасть таку допомогу, тому що має седативні властивості. Для вживання ромашкового чаю потрібно заварити 1 столову ложку квітів у 1 склянці окропу та настоювати протягом 10 хвилин. Вживають такий чай 14 днів.

Лимонна вода

Городник розповів, якими корисними травами можна підтримати організм

Прекрасним засобом, що пробуджує та  активує організм, відчищає печінку від токсинів стала лимонна вода. Лимон потрібно залити окропом, дати охолонути до теплого та вживати вранці. Також до лимона варто додати імбир, який зміцнює імунітет та покращує обмін речовин, що своєю чергою сприяє схудненню. А у поєднанні з лимоном, в якому багато вітаміну С, напій є незамінним при усіляких простудних та інфекційних захворюваннях. Заварювати чай з лимоном та імбиром краще у термосі та вживати протягом дня гарячим. Такий чай добре зігріває організм у холодну погоду.

Напій з м’яти

Городник розповів, якими корисними травами можна підтримати організм

М’ята, як відомо, окрім того, що як і ромашка заспокоює нервову систему, ще сприяє кращому травленню, а значить токсини з організму будуть виводитися краще та скоріше. Після вживання м’ятного чаю протягом 3 тижнів ви відчуєте його користь. Випивати чай потрібно на ніч, а готувати його треба на водяній бані протягом 15 хвилин:  2 столові ложки м’яти заливають 1 склянкою окропу.

Поділитися
Опубліковано