Рубрики: Цікаве

Посіяла це насіння та не пошкодувала: корисні трави на городі допомогли мені почуватися відмінно

Останнім часом набирають популярності невеличкі власні городи, на яких вирощують тільки лікарські рослини. Організувати на своїй ділянці такі городи не важки, аби було бажання та натхнення.

Обрати трави, які необхідні саме вам – ваша особиста справа, оскільки кожна лікарська рослина впливає на кожен організм по-своєму. Тому у цьому матеріалі ми лише порадимо та зорієнтуємо вас по декількох напрямках.

Список рослин, які можна посадити на дачі, створивши город або клумби, досить широкий. Та деякі ми все ж таки назвемо. Це подорожник великий, мати-й-мачуха, собача кропива цикорій, материнка, шавлія, ехінацея, оман, валеріана, м’ята, звіробій, чебрець, розмарин лікарський, деревій звичайний, майоран, лаванда, льон, календула, ромашка лікарська.

Експерти назвали трави, які слід висадити на городі імунітету

Що ж потрібно враховувати, коли почнете визначатися з місцем облаштування городу та посадки лікарських трав?

Перш за все потрібно для себе зрозуміти, яку кількість та для яких потреб ви плануєте висадити. Чи станете ви вживати трави тільки для заварки чаїв влітку, чи хочете заготовити певну кількість на зиму.

Крім того, потрібно розуміти, яку частину якої рослини, ви будете використовувати, тому що, на приклад, якщо це коріння, то таку рослину не потрібно саджати у центрі.

Експерти назвали трави, які слід висадити на городі імунітету

Варто також дізнатися перед плануванням, які рослини багаторічники, а які однорічники.

Наступним аспектом є сумісність рослин між собою, а також наскільки розростаються надземні та підземні частини кожної рослини.

Коротше, для початку такої справи потрібно мати не абиякий багаж знань.

Втім вважаємо варто зайнятися, тому що плюси від вирощування власних лікарських рослин очевидні: рослини не вибагливі, декоративні. Ви також будете впевнені у відсутності в них хімічних добрив.

Поділитися