Рубрики: Цікаве

Як вивести цвіль за допомогою домашніх засобів: марганцівка, сода та часник на варті чистоти від плісняви

Взимку змінюється режим поливу кімнатних квітів, оскільки більшість впадає у стан впокою і потребує менше поживних речовин та вологи, окрім тих, що навпаки активізуються та цвітуть.

Не завжди квіткарі можуть швидко перелаштуватися і тому часто рослини страждають від цвілі на ґрунті. Крім того, нестабільність кімнатної температури у приміщенні, де ростуть квіти через збої в роботі опалювальної системи, також призводять до появи  цвілі. До того ж призводить й недостатня циркуляція повітря навколо рослини.

Експерти назвали дієвий домашній засіб проти плісняви у квартирі

Що ж потрібно, щоб запобігти цій прикрості?

Головний принцип при цьому — це дотримання певних правил догляду за квітами, одним з яких є своєчасна обробка ґрунту.

Пропонуємо у разі виявлення цвілі обробляти землю наступними розчинами.

Експерти назвали дієвий домашній засіб проти плісняви у квартирі

Марганцівка

Обробку марганцівкою потрібно робити 2 рази на тиждень. Для приготування розчину спочатку потрібно приготувати міцний розчин й обов’язково простежити за тим, щоб кристали повністю розчинилися. Потім його потрошки потрібно додавати у воду, створюючи слабо-рожевий розчин. Ним і треба обробляти ґрунт.

Сода харчова

При приготуванні содового розчину також потрібно ретельно розчинити її у воді: у 1 л води  розчиняють 1 чайну ложку соди. Сюди ж додають кілька крапель господарського мила. Таким розчином обробляють ґрунт 1 раз на тиждень, обприскуючи його та рослину з розпилювача.

Експерти назвали дієвий домашній засіб проти плісняви у квартирі

Часниковий настій

Для приготування часникової води 2 чайні ложки часникової маси, яку утворюють розчавлюючи часник за допомогою преса, настоюють протягом добив 1 л води. Потім через сито проціджують, а тоді вже обприскують рослини та ґрунт.

Більш сильним засобом у порівнянні з перерахованими є мідний купорос. Ним варто скористатися, якщо народні способи не допоможуть.  Для приготування розчину мідного купоросу не потрібно займатися самодіяльністю, необхідно безпосередньо користуватися інструкцією до речовини та неухильно дотримуватися її вимог.

Поділитися