Робіть це зі спатифілумом раз на рік і він буде рясно цвісти: аби в домі завжди було Жіноче щастя

Ця квітка — не просто гарне доповнення до інтер'єра, а справжній талісман, який привертає жіночу вдачу. Розповідаємо, як правильно доглядати за спатифілумом.

Існує прикмета, що якщо жінка мріє створити сім’ю та вийти заміж, їй необхідно мати у квартирі саме цю квітку. Її так в народі й називають – “Жіноче щастя”. Через те, що вона схожа на калу у мініатюрі та має єдину пелюстку з жовтуватим початком у центрі, її також називають “біле вітрило”. Ну, а наукова назва – спатифілум.

Прикмети прикметами, а квітка і справді дуже корисна у будь-якому приміщенні. Річ у тім, що рослина наче якийсь своєрідний пилосмок очищує повітря, поглинає в себе шкідливі речовини та зайву вологу, не даючи розростатися спорам грибка. Втім перезволоження ґрунту вона не любить, тому не варто допускати застою води у горщику.

Як підгодувати спатифілум восени
Експерти розповіли, що зробити, щоб спатифілум квітнув завжди

Для того, щоб “жіноче щастя” цвіло пишно, йому протягом 2-3 тижнів потрібно дати спокій: перенести у приміщення з температурою не вище 14° та обмежити полив, не говорячи про те, щоб допустити потрапляння на неї прямого сонячного проміння, що призведе до опіків листя.

Квітування спатифілума можна стимулювати, обрізаючи стрілки, на яких вже почали зеленішати білі “вітрила”, а також листя рослини, що пожовкло.

Знавці звертають увагу на те, що квітка не любить великі горщики, а прекрасно почувається у тісному вазоні. Правда до тих пір, поки коріння не почне вилазити на поверхню ґрунту. Як тільки таке станеться, потрібно пересадити рослину у трошки більший горщик, але не перестарайтеся, інакше вона не захоче цвісти.

Як правильно доглядати за спатифілумом: головні поради
Експерти розповіли, що зробити, щоб спатифілум квітнув завжди

“Жіноче щастя” можна розмножувати звичайним діленням. Для цього визначаються з точками росту на кущі та розділяють їх за допомогою ножа.

Важливий момент: після того, як розсадили кущі, їх кілька днів не варто поливати. Достатньо обприскувати водою листя.

Під час вирощування спатифілума можливі наступні проблеми такі, як;

  • брак світла, коли листя стає дрібнішим,
  • нестача вологи, коли листя жовкне і засихають його кінчики,
  • надмірна полив, коли листя чорніють, а корені гниють.

Популярне

Подібні новини