Рубрики: Цікаве

На кавовій гущі можна не тільки ворожити: застосувала її таким чином на городі і ось який результат маю

Якщо після приготування кави, ви завжди викидали її залишки, то це величезна помилка. Розповідаємо, яке домашнє добриво з кавової гущі може перетворити ваш город на оазис.

Кава – напій, який у нас асоціюється з бадьорістю, якою він нас нагороджує вже після першого ковтка. Після чашки цього чудового напою людина відчуває прилив сил, думки прояснюються, підвищується працездатність. Але виявляється, що аналогічно кава може впливати і на кімнатні та садові рослини. Деякі дачники, які обожнюють цей напій, вже зуміли переконатися в цьому, використовуючи спиту гущу на своїх ділянках для підживлення рослини та покращення складу ґрунту.

Як використовувати кавову гущу на городі

Зрозуміло, суттєвої конкуренції класичним добривам або комплексному підживленню вона не складе, але не можна заперечувати, що її внесення в ґрунт біля рослин впливає на них сприятливо. Річ у тому, що органічний матеріал, що розкладається, посилює біоактивність ґрунту: приваблює черв’яків, що розпушують його, сприяє засвоєнню рослинами таких важливих речовин, як фосфор, калій і магній.

Кавова гуща як добриво для городу

Крім цього, він насичує ґрунт азотом. Навіть якщо взяти до уваги, що останнього в кавовій гущі міститься всього близько 2%, за рахунок її повільного розкладання процес вивільнення відповідних елементів йде повільно, і насичення землі азотом відбувається поступово.

Деякі городники побоюються, що кавові залишки, внесені у ґрунт, підвищують її кислотність, але це справедливо лише щодо свіжої кави. А ось його гуща має цілком нейтральну реакцію, наближену до звичайного кислотно-лужного балансу. Хоча, для своєї впевненості, перед застосуванням її можна промити водою. Достатньо просто закласти гущу під рослини та розпушити ґрунт.

Як використовувати на городі каву для добрива рослин і різних культур

Крім того, ви можете використовувати залишки кави для створення компосту. Таке компостування не становить жодних складнощів – вона просто викидається в компостну яму. Попередньо її можна промити. Що стосується відсоткового співвідношення залишків кави до інших компонентів компосту, як от харчових відходів, соломи, листя або іншого, то воно не повинно перевищувати 20%.

Поділитися