Рубрики: Цікаве

Навіщо закидати лушпиння з цибулі у духовку: цей неочікуваний лайфхак допоможе готувати вдвічі смачніше

Така проста, на перший погляд, порада допоможе вам готувати страви вдвічі смачніше та навіть швидше. А все, що вам потрібно, просто закинути залишки цибулі у свою духовку.

Цибуля – один із найпопулярніших інгредієнтів у кулінарії. Цей овоч додають у неймовірно велику кількість страв, серед яких і соуси, і салати, й інші страви. Втім, багато з нас після використання основної частини цього овоча викидають залишки цибулі – лушпиння просто йде на смітник. Насправді ж воно має неймовірно багато шляхів використання, серед яких і городні лайфхаки, і звичайні побутові хитрощі.

Навіщо цибулю кидати в духовку

Так, наприклад, один зі способів використати цибулеве лушпиння – зробити з нього приправу. Такий компонент ви легко зможете використовувати під час приготування тих чи інших страв. Будь-яке м’ясо, як от шашлик, вийдуть набагато смачнішими, якщо ви додасте у маринад власноруч приготовану приправу. Готується вона дуже просто – достатньо просто закинути цибулеве лушпиння в духовку та трішки почекати.

Експерти розповіли про те, як можна власноруч приготувати смачну домашню приправу з цибулі

Для того, аби приготувати таку цибулеву спецію, потрібно не викидати лушпиння, яке залишилось після очищення цибулі. Варто зібрати лушпиння одразу з декількох цибулин, наприклад, з 10-15. Тоді ви приготуєте одразу багато спеції, яку будете довго використовувати. Розігрійте духовку 200 градусів і закиньте лушпиння на 10 хвилин. Регулюйте температуру та час сушіння – не спаліть лушпиння, але й не залишайте його занадто вологим. Потім подрібніть його у блендері разом із сіллю та перцем.

Експерти розповіли про те, як можна власноруч приготувати смачну домашню приправу з цибулі

Найголовнішою перевагою такої приправи є її абсолютна натуральність. Крім того, оскільки ви самостійно готували спецію, то можете бути на сто відсотків впевнені в тому, що в її складі немає зайвих примішок. Така цибулева смакота точно стане в пригоді, якщо ви раптом задумали приготувати щось смачне, але необхідної приправи вдома не знайшлось. Обов’язково перевірте цей лайфхак вдома.

Поділитися